''Muhalefetin Cumhurbaşkanı kim olsun?'' diye soruldu. Bir isim herkesi geride bıraktı

Olası bir cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefet partilerinin AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına rakip olarak çıkaracağı isimlerden biri olarak konuşulan Mansur Yavaş, yüzde 47,7'yle çatı adaylık için adı geçen diğer isimlerden daha fazla kabul gördü.  

29 Temmuz 2020
''Muhalefetin Cumhurbaşkanı kim olsun?'' diye soruldu. Bir isim herkesi geride bıraktı

 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yapılan bir ankete göre muhalefetin çatı aday olarak düşündüğü isimler arasında yüzde 47,7'lik oranla ilk sırayı alan isim oldu. İkinci sıradaki Ekrem İmamoğlu'nun kabul görülme oranı yüzde 44,3 olurken son sırada ise yüzde 16,2'yle Ali Babacak kendisine yer buldu.
 
Area Araştırma Şirketi, "Türkiye Siyasi Gündem Araştırması-Temmuz 2020" başlığı adı altında 12 büyükşehirde (İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Ankara, Adana, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır ve Malatya) 25-27 Temmuz 2020 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2 bin 212 kişiyle telefonla görüşme tekniğiyle bir anket gerçekleştirdi.
 
YAVAŞ İLK SIRADA, BABACAN SONDA
 
Ankette katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşağıda belirtilen isimlere muhalefetin ortak adayı olması durumunda oy verir misiniz?" sorusu da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 47,7'si tercihini Mansur Yavaş'tan yana kullanırken yüzde 44,3 Ekrem İmamoğlu, yüzde 37'si Meral Akşener, yüzde 27,4'ü Muharrem İnce, yüzde 21,2'si Abdullah Gül ve yüzde 16,2'si Ali Babacan dedi.
 
 
PARTİLERE GÖRE MUHALEFETİN OLASI ADAYLARINA DESTEK ORANI
 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.