Rus heyet Türkiye’ye gelerek Kovid 19 tedbirlerini inceleyecek

Rusya ile turizm diplomasisi devam ediyor. Önümüzdeki haftalarda Rus heyet Türkiye’ye gelerek, Kovid 19 ile ilgili alınan tedbirleri inceleyecek 

19 Mayıs 2021
 Rus heyet Türkiye’ye gelerek Kovid 19  tedbirlerini inceleyecek

 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un uçuş yasağının kaldırılması için Rusya'da temaslarda bulunmasının ardından Rus heyetin de Türkiye'ye gelmesi kararlaştırıldı. Önümüzdeki haftalarda Türkiye'yi ziyaret edecek Rus heyete otel ve tesislerde alınan Kovid tedbirleri yerinde anlatılacak.
 
Tam kapanma sonrası Antalya, Muğla, Aydın ve İzmir gibi tatil bölgelerinde hızla azalan günlük vaka sayıları paylaşılacak, yeni sevkiyatlarla birlikte aşılamanın hızlandırılacağı bilgisi de verilecek.
 
GÜVENLİ TURİZM MESAJI
Heyete, Türkiye'de 30 ve üstü odası bulunan oteller için zorunlu hale getirilen ve pandemi süresince hijyen standartlarını karşılayan işletmelere güvenli turizm sertifikasyonu verildiği anlatılarak turistik tesisler gezdirilecek.
 
Güvenli turizm sertifikasyonunu alan turistik tesislerin sayısının geçen yıla kıyasla 10 kat artarak 5 bine yaklaştığı vurgulanacak.
 
HIZLI AŞILAMA
Türkiye'nin haziran ayı içerisinde yurtdışından gelecek yüklü miktarlarda aşı sevkiyatıyla birlikte aşılamayı hızlandıracağı ve nüfusun en az yüzde 60'ını aşılayacağı anlatılacak.
 
Mayıs sonuna kadar da turizm sektöründeki herkesin aşılanacağı ve aşılamaya ilişkin herhangi bir endişeye gerek olmadığı belirtilecek.
 
PANDEMİ SİGORTASI
Türkiye'ye gelecek turistlerin Kovid- 19'a karşı pandemi sigortasından da yararlanabilecekleri kaydedilecek. Pandemi sigortalarının 13 euro ve 7 bin euro arasında limitlerinin olacağı ve her bütçeye göre sigorta seçeneğinin sunulacağı belirtilecek.
 
GÜVENLİ TATİL BÖLGELERİ
Rus turistlerin Türkiye'de en çok ziyaret ettikleri güvenli tatil bölgelerinin günlük vaka sayıları da paylaşılacak.
 
Tam kapanma sonrası vaka sayılarını kontrol altına alan Türkiye, Rus turistin en çok ziyaret ettiği Antalya, Aydın, Muğla ve İzmir'de günlük vaka sayılarını Rus heyetiyle paylaşarak herhangi bir risk olmadan tatillerini güvenli tatil bölgelerinde gönül rahatlığıyla yapabileceklerini bildirecek.
 
GELİŞMİŞ SAĞLIK ALTYAPISI
Türkiye'de hastanelerin ileri teknolojik cihazlarla donatıldığı ve hastalara otel odası konforunda tedavi olduğunun anlatılacağı görüşmelerde turistik destinasyonlardaki hastane kapasitelerinin ve sağlık ekipmanlarının yeterli olduğu ifade edilecek.
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.