15 partinin katılımıyla “Anadolu İttifakı” kuruluyor.

Yeni kurulan Anadolu Birliği Partisi öncülüğünde siyaset sahnesine yeni girmiş 15 partinin katılımıyla “Anadolu İttifakı” kuruluyor. Bir dönem AK Parti'de siyaset yapan Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, “Halk, “Şimdi yeni şeyler söylemek zamanı” olduğunu düşünüyor ve değişim istiyor. Biz de bu değişimin bir parçası olmak istiyoruz ve yurttaşlara yeni bir ittifak seçeneği sunuyoruz” dedi. 

27 Mart 2021
15 partinin katılımıyla “Anadolu İttifakı” kuruluyor.

 
 
ANKARA- AK Parti’de uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra ayrılan ve 2020 yılının Ocak ayında Anadolu Birliği Partisi’ni (ABP) kuran iş insanı Bedri Yalçın, 15 partinin katılımıyla “Anadolu İttifakı” oluşturduklarını açıkladı.  
 
Partisinin teşkilatlanma çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını, 56 il ve 197 ilçede örgütlendiklerini kaydeden Yalçın, Anadolu Birliği Partisi öncülüğünde yeni bir ittifakın söz konusu olacağını söyledi.  
 
'15 PARTİ İLE İTTİFAK SAĞLADIK' 
Siyaset sahnesine yeni girmiş 15 partiyle “Anadolu İttifakı” çatısı altında bir araya geldiklerini kaydeden Yalçın, şunları söyledi: “İlk toplantımızı Ankara’da yaptık. Aralarında Ülkem Partisi, Umut Partisi, Güzel Parti, Kuvayi Milliye Partisi, Doğru Parti’nin de bulunduğu 15 parti ile ittifak sağladık. Halk, aynı bizim partimizin sloganında olduğu gibi 'Şimdi yeni şeyler söylemek zamanı' olduğunu düşünüyor ve değişim istiyor. Biz de bu değişimin bir parçası olmak istiyoruz ve yurttaşlara yeni bir ittifak seçeneği sunuyoruz.”
 
 
 
'YARIN SEÇİM OLSA SEÇİME GİREBİLECEK 3 PARTİ İTTİFAKIMIZDA YER ALIYOR' 
Türkiye’de hak, hukuk, adalet sisteminin çöktüğünü, yoksulluğun giderek artığını ifade eden Yalçın, yeni ittifakın kurulma sebeplerin şöyle açıkladı: “Bu ülkede Anayasa Mahkemesi kararlarını yok hükmünde sayan bir anlayışın Türkiye’yi yönetme şansı olamaz. Ülkeler yasalarla yönetilir ama bu şu anın Türkiye’sinde pek mümkün değil.  Ahlak, siyasete egemen olmadıkça memleket düzelmez. Ben Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yanında 17 sene çalıştım. Hem ondan öğrendiklerim hem de Türkiye’nin mevcut durumu bu ittifakı zorunlu kıldı. Şu anda, yarın seçim olsa seçime girebilecek 3 parti bizim ittifakımızda yer alıyor. İttifakta yer alan partiler ile birlikte önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.