ABD kara teslim: 21 can kaybı… 4 milyon kişi elektriksiz

ABD corona virüsünden sonra şimdi de soğuk hava dalgası ve karla mücadele ediyor. Ülke genelinde 21 kişi hayatını kaybederken, Texas'ta 4 milyon kişiye elektrik verilemiyor. 

17 Şubat 2021
ABD kara teslim: 21 can kaybı… 4 milyon kişi elektriksiz

ABD kara teslim: 21 can kaybı… 4 milyon kişi elektriksiz

 

Corona virüsü salgınında en ağır yarayı alan ülke olan ABD, son günlerde soğuk hava dalgası ve kar fırtınasıyla mücadele ediyor. Ülkenin Texas, Louisiana, Kentucky, Missouri, Michigan, Nebraska ve Mississippi gibi eyaletlerinde etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi.

 

1990’lı yıllardan bu yana en ‘aktif’ kar yağışı olduğu belirtilirken, hava sıcaklıkları da rekor kırdı. Nebraska’ya bağlı Lincoln’de dereceler eksi 31’i gösterdi. Aşırı soğuklar nedeniyle şimdiye dek 21 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Oklahoma Üniversitesi’nden Meteoroloji Profesörü Jason Furtado, “Şu an tarihi bir olay yaşanıyor” sözleriyle yaşananları özetledi.

Karın en çok etkilediği eyaletlerin başını Texas çekiyor. Kötü hava şartları nedeniyle yaklaşık 4 milyon kişinin elektrik kesintilerinden etkilendiği açıklandı. ABD Başkanı Biden, Texas için acil durum ilan edilmesini onayladı. Yardımların da yolda olduğunu duyurdu.

 

Yetkililer zehirlenmelere karşı da uyarılarda bulundu. Gazla çalışan ısıtıcı ve mangalların tehlikelere yol açabileceği ifade edilirken, ev içinde yakılmaması gerektiği vurgulandı. Hava tahminlerine göre soğuk hava ve kar yağışının hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.