Akdeniz Üniversitesi 5. çift kol naklini yapıyor

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Türkiye’nin 5’inci kol nakli gerçekleşiyor. Beyin ölümü gerçekleşen Şamil Şahin ismindeki bağışçının kolları 36 yaşındaki Yavuz Ayılmazdır’a naklediliyor 

29 Haziran 2021
Akdeniz Üniversitesi 5. çift kol naklini yapıyor

 
Prof. Dr. Ömer Özkan, Prof. Dr. Özlenen Özkan ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyon saat 04.00'de başladı. 9 yaşında Kars'ta oyun oynarken meydana gelen patlamada kollarını kaybeden Yavuz Ayılmazdır'ın nakil için İstanbul'dan Antalya'ya geldiği bildirildi. Ameliyata giren Ömer Özkan operasyonun 9 saat süreceğini bildirdi.
 
KALBİ DE NAKLEDİLİYOR
 
Beyin ölümü gerçekleşen bağışçının kalbi ise Murat Kahveci'ye naklediliyor. Prof. Dr. Ömer Beyazid tarafından gerçekleştirilen kalp nakli ile birlikte iki konnea, ve iki böbrek naklide yapılıyor. Kalp naklinin 4 saat sürmesi bekleniyor. Nakiller devam ediyor. Beyin Ölümü gerçekleşen bağışçıdan alınan akciğer ise Ankara'ya gönderildi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.