Akdeniz Üniversitesi Paramedik öğrencileri Ambulans rallisinden derece ile döndü

Akdeniz Üniversitesi Paramedik öğrencileri II.Medic Games Ambulans Rallisi’nden üçüncü olarak döndü. 

24 Haziran 2021
Akdeniz Üniversitesi Paramedik öğrencileri Ambulans rallisinden derece ile döndü

 
Paramedik Derneği ve Bahçeşehir Üniversitesi iş birliği ile 9 Haziran 2021 tarihinde İstanbul’da düzenlenen ve 21 üniversitenin katıldığı “II. Medic Games Ambulans Rallisi”nde Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu, İlk ve Acil Yardım Programı ikinci sınıf öğrencileri Esra Şimşek, Baran Şahinoğlu ve Özgür Talan temsil etti. Yarışmada ekipler moderatörlerin rehberliğinde hazırlanan simülasyonlarda, profesyonel hastalardan oluşan Medikal ve Travmalı vakaların hasta hastane öncesi acil bakımı konusunda, jüriler tarafından değerlendirildi. Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı ekibi, travmalı hastanın hastane öncesi acil yaklaşımının değerlendirildiği, Travma etabında üçüncülük ödülü kazandı.
Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hatice Yangın, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Emine Selda Gündüz, Dr. Öğr. Üyesi Onur Karaman, programda görev yapan Öğr. Gör. Dr. Esma Gültürk ve Öğr. Gör. Suna Eroğlu Aygül ve ödül alan öğrenciler Esra Şimşek, Baran Şahinoğlu ve Özgür Talan katıldı.
Ambulans Rallisinde Paramedik öğrencileri, senaryo gereği trafik kazasında yaralanan vatandaşlara en kısa sürede müdahale etmek için zamana karşı yarışıyor. Öğrenciler senaryodaki, uzuv kopması, hamile kadın, bayılma ve bilinç kaybı vakalarına müdahale ediyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.