Aliyev ile görüşen Rusya Lideri Putin: Karabağ'daki çatışmalardan endişe duyuyoruz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşen Rusya Lideri Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile de temas halinde olduğunu belirtip bölgedeki çatışmalardan endişe duyduklarını söyledi. 

07 Ekim 2020
Aliyev ile görüşen Rusya Lideri Putin: Karabağ'daki çatışmalardan endişe duyuyoruz

 
Ermenistan ve Azerbaycan arasında devam eden çatışmalarla ilgili tepkisi merak edilen Putin, Karabağ'da yaşananlardan dolayı endişe duyduklarını belirtip "Çatışmalar bir trajedi" dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Ermenistan'ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ'da çatışmalar başladıktan sonra ilk kez telefonda görüşen Rus lider, aynı zamanda Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile de temas halinde olduğunun altını çizdi. Rus haber ajansı TASS'ın aktardığı bilgilere göre, Putin ve Aliyev görüşmesinde Dağlık Karabağ'daki çatışmalar ele alındı.
 
 
ATEŞKESE YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI
 
Öte yandan Fransız haber ajansı Agence France-Presse'e konuşan Paşinyan, Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarda verilen ağır kayıplar sonrası geri adım atmış, "Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız" demişti.
 
SALDIRILARI, "TERÖR EYLEMİ" OLARAK NİTELENDİRİLİYOR
 
İki ülke arasında çatışmalarda 11'inci güne girilirken, Ermenistan sivillere yönelik saldırılarına devam etmişti. Bu kez de Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattını hedef alan Ermenistan füzeleri hedefi tutturamasa da 300'den fazla şarapnel parçası etrafa yayılmış; stratejik projeye yönelik saldırı "terör eylemi" olarak nitelendirilmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.