Antalya, bu yıl 40 ülkeden 7 milyon turist bekliyor

Güvenli turizm sertifikası kapsamında hizmet veren turizm sektörü, yeni sezona, çalışanların büyük kısmının aşılanmasıyla giriyor. 

12 Haziran 2021
Antalya, bu yıl 40 ülkeden 7 milyon turist bekliyor

 

899 konaklama tesisine sahip Antalya'da, 5 yıldızlı 407 otel ve tatil köyü bulunuyor. Türkiye genelindeki 1 milyon 200 bin bakanlık belgeli yatağın yüzde 42'sinin bulunduğu Antalya'da, tesisler sürekli olarak bağımsız akredite kuruluşlar tarafından denetleniyor.

Koronavirüs önlemleriyle başlayan 2021 yılı sezonu için turizmci, önümüzdeki hafta Rusya'dan uçuşlarla ilgili kısıtlamanın kaldırılması yönünde gelecek kararı bekliyor. 

Profesyonel Otel Yöneticileri Dernek (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, turizm çalışanlarının aşılanması için verilen kararın Türk turizmini rakiplerin bir adım önüne geçirdiğini belirterek, bu yıl beklentilerinin iyi yönde olduğunu söyledi. Rusya'dan ümitli olduklarını da belirten Atmaca, "Sanırım önümüzdeki haftalarda Rusya'dan bir heyet bekliyoruz. 21 Haziran'da Rusya'dan olumlu bir karar çıkarsa daha iyi olacak.

Ukrayna, Polonya pazarları iyi gidiyor. Uçuş yasakları kalkar ve Almanya'nın aldığı kararlar da Avrupa'ya örnek olursa geçen yıl yakaladığımız sayının en az 2 katını yani 8 milyon turisti görebiliriz" dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.