Antep Yöresi Kuru Biber Patlıcan Dolması Tarifi

 

04 Mart 2021
Antep Yöresi Kuru Biber Patlıcan Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması

 

Antep Yöresi Kuru Biber Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Kurutulmuş biber, patlıcan
  • Yarım kilo soğan
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • Dolmalık başına 1 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • Sarımsak
  • Limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • İsteğe bağlı pul biber ve karabiber

Antep Yöresi Kuru Biber Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı

Sırasıyla biber ve patlıcanları haşlayalım önce biber sonra patlıcan ( biber 5 dakika patlıcan 8 dakika). Diğer tarafta soğanları doğrayıp zeytin yağında biraz kavuralım, sonra salçaları ekleyip biraz kavrulduktan sonra pirinçleri, baharatlarını, tuzunu, şekerini ekleyip bir su bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım. Soğuduktan sonra dolmaları dolduralım (üzerinde bir baş parmağı boşluk kalacak şekilde dolduralım. )Tencerenin altına patlıcanlar üzerine de biberleri yerleştirip ocağa alalım kaynamaya başladıktan sonra bir saat pişirelim indirmeye yakın limon tuzunu da atalım. Soğuduktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.