Atatürk'ün Antalya'da çekilen bir fotoğrafı ortaya çıktı

Atatürk'ün 6 Mart 1930'da ziyaret ettiği Antalya'da çekilen bir fotoğrafı ortaya çıktı. Fotoğraf, o dönem bir hâkimin eşi tarafından yıllarca saklandıktan sonra bir arkadaşına hediye edildi ve günümüze ulaştı 

06 Mart 2021
Atatürk'ün Antalya'da çekilen bir fotoğrafı ortaya çıktı

İlk kez ortaya çıktı

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Antalya'ya ilk geliş tarihi olan 6 Mart 1930'un yıl dönümünde, Atatürk'ün bugüne kadar hiç yayınlanmayan orijinal bir fotoğrafı ortaya çıktı. Atatürk'ün konakladığı evin önünde çekilen ve orijinal kart çıktısı olan fotoğrafın, o dönem Antalya'daki görevli hâkim veya savcı Tengiz olarak bilinen kişinin eşi Havva Tengiz tarafından yıllarca saklandıktan sonra Atatürk'ü çok seven komşusu Gülsevim Enson'a armağan edildiği, Enson'un da Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi'ne bağışladığı öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.