AYVALI SOĞAN KEBABI

 

22 Mart 2021
AYVALI SOĞAN KEBABI

 

MALZEMELER:
1 Kilo kebaplık küçük soğan
1 büyük ayva (küçükse 2 tane)
600 gram orta yağlı kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Sosu için:
1 kase su, nar ekşisi, tuz,karabiber ve kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
Soğanların başları ve sapları çok az kesilir, bir kat kabukları alınıp yıkanır. Ayva soyulur ve kararmaması için limonlu suda bekletilir. Kıymaya tuz ve karabiber dökülerek iyice yoğrulur. Soğanlar baş tarafından ortada ikiye tam ayrılmayacak şekilde kesilir ve köfte sekli verdiğimiz kıymadan arasına yerleştirilir. Ayvada arzuya kesilir ve aralarına kıyma koyup borcama veya tepsiye dizilir. Dilerseniz patatesle de aynı işlemi yapabilirsiniz.
Sosu için tüm malzemeleri karıştırıp kebabimizin üstüne döküyoruz. Biraz Sıvı yağ gezdiriyoz ve yağlı kağıt ile kapatıyoruz. Bu şekilde fırında 200 derecede 40 dakika ve üzerindeki yağlı kağıdı kaldırdıktan sonra 15-20 dakika daha pişiriyoruz.Lavaş veya yufka ekmekle yemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun

KAYNAK:fundalitarifler

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.