Çavuşoğlu’ndan kritik temas: Suudi Arabistan’a gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Suudi Arabistan'a resmi ziyarette bulunacak. 

10 Mayıs 2021
Çavuşoğlu’ndan kritik temas: Suudi Arabistan’a gidiyor

Çavuşoğlu’ndan kritik temas: Suudi Arabistan’a gidiyor

 

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler, Ankara’nın Arap ülkeleri ile Katar arasındaki mücadelede Katar’ın yanında yer alması ve Suudi Arabistan veliaht prensine muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2018 yılında İstanbul’daki konsolosluk binasında Suudi yetkililer tarafından öldürülmesi dolayısıyla bozulmuştu.

Reuters’a geçen hafta bilgi veren üst düzey bir Türk yetkili ziyarette ikili ilişkilerin düzeltilmesi için yapılabileceklerin ele alınacağını belirtmişti. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Çavuşoğlu 10-11 Mayıs’taki ziyaret çerçevesinde Suudi mevkidaşı Prens Faysal bin Farhan bin Abdullah El Suud ile görüşecek. Görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konular istişare edilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.