CHP’den avukatlar günü kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanlığı avukatlar gününü unutmadı. Partide aktif görevde olan avukatlarla bir araya gelen CHP İlçe Yönetimi, avukatların yaşadıkları sorunları dile getirdiler.  

05 Nisan 2021
CHP’den avukatlar günü kutlaması

 
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanlığı avukatlar gününü unutmadı. Partide aktif görevde olan avukatlarla bir araya gelen CHP İlçe Yönetimi, avukatların yaşadıkları sorunları dile getirdiler.
5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı tarafından partide aktif görevde bulunan avukatlarla bir araya gelindi. Avukatların yaşadıkları sorunların konuşulduğu toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Şeyhali Kara,“Adaletin, hak ve hukukun vazgeçilmez unsuru, demokrasinin ve savunmanın temel direği şüphesiz ki avukatlarımızdır” ifadelerini kullandı.
CHP’li Kara, “Uygulanan baskı ve kısıtlanan savunma hakkı ile barolar üzerinde oluşturulmak istenen vesayet arzusu sonucu avukatlarımız, mesleklerinde etkisizleştirilmek istenmektedir. Bir yandan avukatlarımızın özlük ve meslek haklarını savunurken, diğer yandan günümüzde adalet sistemi üzerinde siyasi iktidarın baskısını da gözden kaçırmamamız gerekir” dedi.
Görevini yapan avukatların zaman zaman fiili saldırılara maruz kaldığını belirten Kara, “Avukatlar görevlerini yerine getirirken zaman zaman tehdit ve şiddete maruz kalmakta zaman zaman da bu fiili saldırılar sonucu hayatlarını kaybetmektedirler. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Barosu’na kayıtlı Avukat Ersin Arslan’ın, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde haciz işlemi için gittiği evde silahlı saldırı sonucu maalesef ki vefat etmişti. Görevini yapan avukatların katledildiği bir ülke asla olmamalıyız” diye konuştu.
Kara, “Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatlarımız, vatandaş-devlet ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi açısından önemli bir görev yapmaktadırlar. Haksızlığın, hukuksuzluğun, adalette keyfiliğin, sıradan bir yönetim biçimine getirildiği bir süreçte, hukuku üstün kılmak adına, tüm gücüyle mücadele eden tüm avukatlarımıza meslek hayatlarında başarılar diliyor; şimdi aramızda olmayan bütün avukatları ve yargı mensuplarını rahmetle anıyor, günlerini kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.