DMM’den okul ismi değişikliği iddiasına ilişkin açıklama
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Şehit Polis Gökhan Kirazlı Ortaokulu’nun isminin değiştirildiği ve şehidin adının silinmek istendiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
ANKARA - BHA
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve İzmir Ödemiş’teki Şehit Polis Gökhan Kirazlı Ortaokulu’nun isminin değiştirildiği yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.
DMM’nin açıklamasında, söz konusu okul binasının 2001 yılında bir hayırsever tarafından yaptırıldığı ve imzalanan protokol gereğince “Mehmet Tevfik İlköğretim Okulu” adını aldığı belirtildi.
Okulun adı protokol nedeniyle yeniden düzenlendi
Acil ihtiyaçlar doğrultusunda farklı kurumlara geçici olarak tahsis edilen binanın, 2020 yılında ortaokula dönüştürüldüğü ve “Şehit Polis Gökhan Kirazlı Ortaokulu” adıyla hizmet vermeye başladığı aktarıldı.
Ancak 2001 yılında hayırsever ile imzalanan zorunlu protokol nedeniyle okul adının yeniden “Mehmet Tevfik Ortaokulu” olarak düzenlendiği ifade edildi.
Şehidin adı yeni eğitim merkezinde yaşatılacak
DMM, Şehit Polis Gökhan Kirazlı’nın hatırasının unutulmadığını belirterek, ilçede yeni faaliyete geçecek eğitim merkezinin “Şehit Polis Gökhan Kirazlı Mesleki Eğitim Merkezi” adıyla hizmete açılacağını açıkladı.
Açıklamada ayrıca, kamuoyunu yanıltmaya ve şehitlerin hatırasını istismar etmeye yönelik asılsız paylaşımlara itibar edilmemesi ve yalnızca resmi makamların açıklamalarının dikkate alınması gerektiği vurgulandı.
Kaynak: BHA
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hava yolunu, halkın yolu haline getirdik

Anadolu Birliği Partisi’nden UBT’ye Anlamlı Ziyaret

BEDRİ YALÇIN’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ahilik Haftası mesajı

Batı Akdeniz ihracatında Almanya ve ABD yükseldi
