TÜRKİYE

Bursa’da askeri hastane taşınıyor: Yerine Esenlik Merkezi kurulacak

Şehit İlker Çelikcan Hastanesi, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’ne taşınacak. Tarihi yerleşke ise Esenlik Merkezi olarak hizmet vermeyi sürdürecek.

31 Ekim 2026 201 okunma 1 dk okuma
Bursa’da askeri hastane taşınıyor: Yerine Esenlik Merkezi kurulacak

BURSA - BHA 

Bursa’da askeri hastane olarak bilinen Şehit İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, mevcut kapasitesiyle Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’ne taşınacak. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, hastanenin kapanmayacağını, hizmetlerin yeni hastanede devam edeceğini açıkladı.

Fiziki ömrünü tamamlayan mevcut hastane binası ise depreme dayanıklı yapılarla yeniden inşa edilecek. Tarihi yerleşke, Sağlık Bakanlığının “Esenlik Merkezi” modeli kapsamında koruyucu sağlık hizmetleri sunmaya devam edecek.

50 yılı aşkın süredir hizmet veren hastane, özellikle ortopedik ve nörolojik rehabilitasyon alanlarında Bursa’da önemli bir görev üstlendi. Hastanenin taşınmasıyla birlikte hizmetleri, 1 bin 355 yatak kapasitesine sahip Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nde sürdürülecek.

Hasta kabulüne başlayan yeni hastanede Çekirge Devlet Hastanesi, Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ve Şehit İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin hizmetleri bir araya getirilecek. Modern ve depreme dayanıklı kampüste sağlık hizmetlerinin tek merkezde sunulması hedefleniyor.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.

Marka Flower Çiçekçi