Bursa'da kaçak sigara ve tütün operasyonu
Bursa’nın Osmangazi ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 627 bin makaron, 243 kilogram tütün ve 2 bin 230 paket kaçak sigara ele geçirildi. 4 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
BURSA - BHA
Bursa’da kaçak tütün ve sigara üretimine yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak ürün ele geçirilirken, 4 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığının önlenmesi ve bu tür organizasyonların ortaya çıkarılmasına yönelik çalışma yürüttü.
Osmangazi ilçesinde merdiven altı olarak tabir edilen depolarda sigara kâğıtlarına tütün doldurularak usulsüz üretim yapıldığı, ayrıca yurt dışından getirilen çok sayıda gümrük kaçağı sigaranın piyasaya sürülmek istendiği tespit edildi.

Belirlenen depo ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 627 bin 8 adet makaron, 243 kilogram kıyılmış tütün, 2 adet sigara sarma makinesi ve 2 bin 230 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
Operasyonda yakalanan 4 şüpheli hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçundan tahkikat başlatıldı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılık suçuna karışan kişi ve organizasyonlara yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.
Kaynak: BHA
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Antakya'da ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Antakya'da uyuşturucu suçundan aranan hükümlü yakalandı

Giresun Milletvekili Elmas'tan sosyal medyada dolandırıcılık uyarısı

Balıkesir'de Kızılay yararına dayanışma buluşması

Giresun'un eski Belediye Başkanı Mehmet Larçın mezarı başında anıldı
