CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "KOBANİ OLAYLARI DEVLETE İSYAN GİRİŞİMİDİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni'nde Kobani Davası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, olayların devlete isyan niteliğinde olduğunu vurguladı ve haddini aşan yorumları tasvip etmediklerini belirtti. Ayrıca, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi üzerine başsağlığı mesajı iletti. 

20 Mayıs 2024
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "KOBANİ OLAYLARI DEVLETE İSYAN GİRİŞİMİDİR"

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde gerçekleştirilen 26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Kobani Davası'na değinen Erdoğan, "6-8 Ekim olayları devlete isyan girişimidir. 37 insanımızın öldürüldüğü terör saldırısıdır. Kararla ilgili haddini aşan açıklamaları tasvip etmiyoruz" dedi.

 

İRAN'A BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi üzerine derin üzüntüsünü dile getirerek, "Sayın Reisi ve beraberindekilerin helikopter kazasında vefat ettiklerini öğrendik. Reisi'ye ve diğer yetkililere Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Şahsım ve milletim adına İran halkına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. Ayrıca Türkiye'nin tüm imkanlarıyla arama-kurtarma çalışmalarına katkı vermeye hazır olduğunu belirtti.

 

"6-8 EKİM OLAYLARI DEVLETE İSYAN GİRİŞİMİDİR"

Erdoğan, Kobani Davası hakkında yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullandı: "6-8 Ekim hadisesi asla bir protesto gösterisi değil, 37 insanımızın vahşice öldürüldüğü bir terör kalkışmasıdır. Suriye'deki gelişmeleri bahane eden bölücü örgüt unsurları doğrudan devletimizin bekasını hedef alan bir isyan girişiminde bulunmuştur. Bu isyan girişiminde 37 insanımız şehir eşkiyaları tarafından katledilmiştir."

 

Erdoğan, olayların kışkırtanlarının, yönlendirenlerinin ve azmettirenlerinin hesap vermesi gerektiğini belirterek, "Siyasi dava denilerek terör kalkışmasının aklanmaya çalışılması her şeyden önce hukuka ve demokrasiye hakarettir. 6-8 Ekim olaylarını kimse mazur ve meşru gösteremez. Mahkeme kararıyla ilgili haddi aşan yorumları tasvip etmiyoruz" dedi.

 

ADALET SİSTEMİNE ÖVGÜ

Törende konuşan Erdoğan, adalet sisteminin önemine vurgu yaparak, "Hakim ve savcılarımızdan 81 vilayetiyle 85 milyon vatandaşıyla bu ülkeyi çok sevmelerini ve bu devlete en güzel şekilde hizmet etmelerini istiyoruz. Bu genç kardeşlerimizin gittikleri yerlerde adalet sancağını yükselteceklerine inanıyorum" dedi. Hakim ve savcı sayısının 25 bine yaklaştırıldığını belirten Erdoğan, adalet sisteminin kusursuz işlemesi için yetişmiş personelin önemine dikkat çekti.

 

VESAYET ARAÇLARI ORTADAN KALDIRILDI

Erdoğan, vesayet araçlarının ortadan kaldırıldığını ve yargının bağımsız hareket edebilmesinin yasal altyapısının oluşturulduğunu belirtti. "Çok geniş yelpazede adalete erişimi kolaylaştıran tarihi reformlara imza attık. Güven veren ve erişilebilir adalet ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.