'25 bin Afgan gitse, tarım ve hayvancılık kalmaz' sözlerine Fatih Altaylı sert çıktı!

 

08 Temmuz 2024
'25 bin Afgan gitse, tarım ve hayvancılık kalmaz' sözlerine Fatih Altaylı sert çıktı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat geçen günlerde yaptığı açıklamayla dikkat çekmişti. Bolat; "Suriyeliler olmasa ürün ekilemez, ekilen ürün toplanamaz, meyveler ağaçlarda kalır", "25 bin Afgan gitse tarım ve hayvancılık kalmaz" demişti.

Gazeteci Fatik Altaylı Bakan'ın bu sözlerine tepki gösterdi ve köşe yazısında, "İyi hoş da, sizce bunlar itiraf değil mi! AK Parti’nin 'Biz Türkiye’de tarımı bitirdik' itirafı. 22 yıllık iktidar öylesine hatalı adımlar atmış, öylesine büyük yanlışlar yapmış ki, bugün dışardan gelen ve köle gibi çalıştırılan Afganlar ve Suriyeliler olmasa ülkede tarımsal üretim olmayacak. Peki Afganistan karışmamış, ABD Afganistan’dan çekilmemiş olsa ve bunlar gelmese idi ne 'bok' yiyecektiniz" diyen Altaylı, "Bir iktidar, aczini, 22 yıllık beceriksizliğini, ülkeyi getirdiği durumu bu kadar mı fütursuzca itiraf eder. Bir de bunu marifet gibi dayatır. Peki Bakan Bey, 25 bin demişsiniz. Onlar kalsın, gerisi gitsin. Olur mu!" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.