SİBER GÜVENLİKTE KONTENJAN ARTTI: YENİ DÖNEMDE DAHA FAZLA ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEK

Üniversiteler için tercih dönemi sürerken, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda Ankara, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'nde açılan Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları'nın kontenjanı artırıldı. 

26 Temmuz 2024
SİBER GÜVENLİKTE KONTENJAN ARTTI: YENİ DÖNEMDE DAHA FAZLA ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEK

 Geçen dönem sadece 25 öğrenci kabul eden bu okullar, yeni dönemde 100 öğrenciye kapılarını açacak. Bu önemli artış, siber güvenlik alanında eğitim almak isteyen öğrenciler için büyük bir fırsat sunuyor.

 

İngilizce Hazırlık Eğitimi

 

 Ankara ve Ege Üniversiteleri ile Gebze ve İstanbul Teknik Üniversiteleri bünyesinde açılan Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları, 2023 güz döneminde Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü Ön Lisans Programı'yla eğitime başlamıştı. 2023-2024 döneminde öğrencilerin ortalama yüzde 30'u birinci sınıfa devam ederken, geri kalan öğrenciler İngilizce hazırlık eğitimi aldı.

 

Staj İmkanı ve Sektörel İşbirliği

 

 Öğrencilere "Sektörel İşbirliği Programı" kapsamında burs ve eğitmen desteği sağlanıyor. Bu program sayesinde öğrenciler ve firmalar arasında yakın temas kurulması hedefleniyor. Firmalarla yapılan işbirliği staj, bitirme projesi ve mesleki eğitim konularında da geçerli.

 

Zorunlu İş Yeri Eğitimi

 

 Yeni dönemde, son sınıf öğrencileri için zorunlu iş yeri eğitimi uygulamasına başlanacak. Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yaz döneminde öğrencilere hafta içi her akşam en az bir saat olmak üzere 4 haftalık ek eğitim verilecek.

 

 Siber güvenlik alanında nitelikli eleman yetiştirilmesini hedefleyen bu yenilikler, öğrencilerin sektörde daha donanımlı hale gelmelerini sağlayacak.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.