Sağlık Bakanlığından Dünyanın Gündemindeki Maymun Çiçeği Hastalığına İlişkin Açıklama

 

16 Ağustos 2024
Sağlık Bakanlığından Dünyanın Gündemindeki Maymun Çiçeği Hastalığına İlişkin Açıklama

Sağlık Bakanlığı, DSÖ'nün küresel S.O.S. verdiği maymun çiçeği için, "Özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye'de 2024 yılında rastlanmamıştır. Ülkemizde henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

 

Bakanlık açıklamasında, "14 Ağustos 2024’te Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen Acil Durum Komitesi Toplantısı’nın ardından M çiçeği (mpox) hastalığının uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğu açıklanmıştır. Özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye’de 2024 yılında rastlanmamıştır. Ülkemizde henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı bulunmamaktadır. Bakanlığımızca gerekli çalışmalar yürütülmekte, bilim kurulumuz ve sağlık altyapımızla süreç hassasiyetle takip edilmektedir" ifadelerini kullandı.

TTB: Önleme Çalışmaları Yapılmadı

Türk Tabipleri Birliği de maymun çiçeği salgınına ilişkin açıklama yaptı.

TBB, Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel boyutta acil durum ilan etmesinin ardından yayımladığı açıklamasında maymun Çiçeği (Mpox) ile ilgili verileri ve çalışmaları yakınen takip edeceklerini ve konuya ilişkin kamuoyunu düzenli olarak bilgilendirecekleri belirtildi.

 

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.