SAADET PARTİSİ TERME İLÇE TEŞKİLATI İMAR KONUSUNDA VATANDAŞLARI UYARDI

SAADET PARTİSİ TERME İLÇE TEŞKİLATI ADINA İLÇE BASKANI SERDAR KÖRPE İMAR KONUSUNDA TERMELİ VATANDAŞLARI UYARDI… İTİRAZ İÇİN SON GÜN 21 EYLÜL. 

10 Eylul 2024
SAADET PARTİSİ TERME İLÇE TEŞKİLATI İMAR KONUSUNDA VATANDAŞLARI UYARDI

SAADET PARTİSİ TERME İLÇE TEŞKİLATI İMAR KONUSUNDA VATANDAŞLARI UYARDI

Saadet Partisi İlçe Teşkilatı ve Basın mensuplarının hazır bulunduğu toplantıda yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı.

SAADET PARTİSİ TERME İLÇE TEŞKİLATINDAN KAMUOYUNA YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI

Bilindiği üzere; son 10 yılda revizyon imar çalışmalarıyla yıpranmış olan Terme’miz; maalesef yeni bir imar mağduriyeti ile daha karşı karşıya kalmış durumdadır. Bir önceki revizyonda bir çok adada, arsanın %60’ının kullanılmasına imkân veren bir düzen mevcutken, yeni imar planında bu hak alınarak %40 ve daha azına indirilmiştir. Bu durumu daire sayısı ile ilişkilendirirsek, böyle bir adada; yaklaşık olarak 500m2’ye kadar arsası olan Termelinin, kat başına 1 dairesinin elinden alındığı anlamına gelmektedir. 1000m2’ye kadar arsası olan Termelinin ise kat başına 2 dairesinin elinden alındığı anlamına gelmektedir.

Bir önceki revizyon’da Terme’mize 1000m2 üzeri arsalar için verilmiş olan +3 kat hakkı yeni imar planında iptal edilmiştir. Bu durum birçok adada yapılaşmayı 4 katta birçoğunda ise 3 katta bırakacağından arsalar değer kaybedecek, Terme’miz ise müteahhitler açısından yatırıma elverişsiz hale gelecektir. Ülkemizde ticaretin lokomotifi durumunda bulunan inşaat sektörünün Terme’den bu kadar uzaklaştırılmaya çalışılmasının altında hangi gerekçeler yatmaktadır?
Komşu ilçelerimizin kamu yatırımları ile zenginleştirilip çeşitli mecralar tarafından İl olmaya aday gösterildiği bir dönemde Yatırımcıları Terme’den uzaklaştırmaya yönelik bu gibi hamleler dikkat çekmektedir.
- Amaç Termemizi Küçültmek midir?,
-Amaç Termemizi kendi kendine yetemez hale getirmek midir?,
-Amaç Termemizi sonunda parçalayıp komşularına paylaştırmak mıdır?

İlçe belediyemizde özveri ile çalışılarak hazırlanmış Termenin menfaatine olan bir planı, olduğu gibi kabul etmeyip değiştiren Büyükşehir Belediyesi unsurları kimlerdir?
Söz konusu plan, Büyükşehir Belediyesi unsurları ile gerekli koordinasyonlar sağlanmadan mı hazırlanmıştır?
Söz konusu plan Büyükşehir belediyesi unsurları tarafından değiştirilirken Terme Belediyesi’nin herhangi bir müdahalesi olmuş mudur?
Termenin haklarını savunmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine gönderdiği Belediye Meclis Üyeleri ‘Termeyi Küçültme Planı’ meclise sunulmuşken, görüşülüyorken, onaylanıyorken herhangi bir itirazda bulunmuşlar mıdır? Yoksa Termeye zarar verecek böyle bir plana el kaldırıp onay mı vermişlerdir?

Söz konusu plan, Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmasını takiben 21.08.2024 tarihi itibari ile Terme belediyesinde askıya çıkmıştır. Bu demektir ki; Termelilerin hak kayıpları olup olmadığını öğrenmesi ve var ise itiraz etmesi için son tarih 21.09.2024’tür. Vergi için defalarca anons yapıp vatandaşlarımıza hatırlatmayı akıl eden Terme Belediyemiz, söz konusu Termelilerin menfaati olduğunda neden tek bir anons dahi geçmemektedir? Neden insanlarımızı itiraz için son günün 21 Eylül olduğu hususunda bilgilendirmemektedir?

Kamuoyuna açık çağrımızdır;
Termenin menfaatleri söz konusu olduğunda, görüş-fikir-düşünce ayrılıklarımızı bir tarafa bırakarak tek yürek-tek yumruk-tek ses olmamız gerektiğini bugün bir kez daha idrak etmekteyiz. Hangi görüşten olursa olsun Termeyi seven, Nüfus kâğıdında Terme yazan, Termede yaşayan tüm hemşerilerimizi, tüm partileri, tüm sivil toplum örgütlerini ‘KÜÇÜLTME PLANINA HAYIR-BÜYÜK TERME İÇİN’ sloganı ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Termemizin sorunlarını her platformda her ortamda dile getirmeye ve ses yükseltmeye davet ediyoruz.

Saadet Partisi Terme İlçe Teşkilatı olarak;
Bu süreçte vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu gerek teknik gerekse hukuki her türlü desteği vereceğimizi Kamuoyuna ilanen duyururuz.

Basın açıklamasının videosunu izlemek için linki tıklayabilirsiniz; https://youtu.be/1GrIfpjATr8?si=MX1tMCKN92kS1aXq

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.