KALSİAD Genel Başkanı Yasin Burak Arslan: Türkiye'nin Ham Çelik Üretimi Dünya Ortalamasının Üzerinde Büyüdü

 

26 Eylul 2024
KALSİAD Genel Başkanı Yasin Burak Arslan: Türkiye'nin Ham Çelik Üretimi Dünya Ortalamasının Üzerinde Büyüdü

KALSİAD Genel Başkanı Yasin Burak Arslan, Dünya Çelik Birliği’nin verilerine dayanarak, Türkiye’deki ham çelik üretiminin dünya ortalamasının üzerinde bir artış gösterdiğini açıkladı. Bu artışın, üretim endüstrisindeki büyüme ivmesini hızla yükselttiğini belirten Arslan, metalürji sektörünün ekonominin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu vurguladı. Metalürji sektörü, birçok endüstriyle yakından ilişkili olmasının yanı sıra bu sektörlere ana tedarikçi olarak da hizmet ediyor.

Arslan, özellikle hurda piyasasındaki dönemsel dalgalanmalar ve Türkiye'nin demir çelik sektöründe lider konuma gelmesinin, tüm sektörlerin hızlı bir gelişme süreci içinde olduğunun açık bir göstergesi olduğunu ifade etti. Üretim sektörünün sürdürülebilir bir büyüme sağlayabilmesi için ana temel malzeme üreticilerinin finansal dengelerinin korunmasının önemli olduğunu dile getiren Arslan, bu noktada krediye erişimin kolaylaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Önümüzdeki 6 aylık dönemde de bu büyüme trendinin korunmasını temenni eden Arslan, böyle bir büyümenin Türkiye ekonomisinin temellerini daha da güçlendireceğini belirtti. Sektörel Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarının artmasının da demir çelik sektörünü sağlam bir zemine oturttuğuna dikkat çeken Arslan, sektörün gelecekteki potansiyelini güçlü bir şekilde koruduğunu ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.