Erzurum’da Sağlık Çalışanlarından 47 Haftadır Gazze’ye Destek Yürüyüşü

Haber : Murat Genç / Erzurum 

05 Ekim 2024
Erzurum’da Sağlık Çalışanlarından 47 Haftadır Gazze’ye Destek Yürüyüşü

Erzurum’da Sağlık Çalışanlarından 47 Haftadır Gazze’ye Destek Yürüyüşü

Erzurum'da görev yapan sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla tam 47 haftadır aralıksız olarak sessiz yürüyüş düzenliyor. Sağlıkçılar, bu eylemleriyle Gazze halkına desteklerini gösterirken, çocuklar ve aileler de etkinliğe duygusal bir boyut kazandırdı.

Yürüyüşün Adresi: Lalapaşa Camii’nden Yakutiye Medresesi’ne

Sağlıkçılar, yürüyüşlerine Erzurum’un tarihi Lalapaşa Camii önünden başlayarak, ellerinde Filistin’i destekleyen dövizlerle Yakutiye Medresesi'ne kadar ilerledi. Medrese önünde yapılan duaların ardından, grup adına açıklama yapan Dr. Yusuf Çiftçi, savaşın 52 haftadır sürdüğünü hatırlatarak, kendilerinin 47 haftadır bu haksız saldırılara karşı seslerini duyurduklarını belirtti. Dr. Çiftçi, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, masum sivillerin ve çocukların hedef alındığını vurguladı. "Gazze bu savaşı kazandı, hem insanlığın hem de Allah’ın rızasını kazandı," dedi.

Çocuklardan Gazze’ye Sevgi Dolu Mesajlar

Etkinlik sırasında bir çocuk, Gazze ile ilgili yazdığı şiiri okudu ve katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Yürüyüşe katılan çocuklar ayrıca, aileleriyle birlikte Türk ve Filistin bayrakları çizerek dayanışmalarını gösterdi.

"Filistinli Çocuklar İçin Çiz" Etkinliği

İHH İnsani Yardım Vakfı Erzurum Şubesi tarafından organize edilen etkinlikte, çocuklar guaj, pastel ve sulu boyalarla Filistin bayrağı, kalpler ve çiçekler gibi semboller çizerek Gazze’deki kardeşlerine umut dolu mesajlar gönderdi. Bu etkinlik, Erzurum’da düzenlenen yürüyüşe duygusal bir renk kattı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.