Yeni Schengen Modeli Körfez’de Hayata Geçiyor: 6 Ülke Tek Vizede Anlaştı
Körfez ülkeleri, turizmi canlandırmak ve bölge içi geçişleri kolaylaştırmak amacıyla Schengen benzeri bir vize sistemine geçiyor. Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), "Birleşik Turist Vizesi" adı verilen yeni uygulama için resmi olarak anlaşmaya vardı.
Yeni sistemle birlikte bu altı ülke arasında seyahat etmek isteyen turistler, tek bir vizeyle tüm Körfez bölgesini gezebilecek. Avrupa Birliği’nin Schengen vizesine benzer şekilde tasarlanan bu uygulamanın, 2025 yılı sonunda ya da 2026’nın başlarında yürürlüğe girmesi hedefleniyor.
Yetkililer, bu adımın bölgeye gelen turist sayısını önemli ölçüde artırmasını bekliyor. Körfez İşbirliği Konseyi çatısı altında yürütülen proje, aynı zamanda ekonomik ve kültürel işbirliğini de güçlendirmeyi amaçlıyor.
Yeni vize sistemi yürürlüğe girdiğinde, örneğin Dubai’ye gelen bir turist, aynı vizeyle Suudi Arabistan’ın tarihi bölgelerini ya da Umman’ın doğal güzelliklerini de ziyaret edebilecek.
Körfez ülkeleri, bu ortak vize uygulamasıyla hem seyahat kolaylığı sağlamayı hem de turizm gelirlerini artırmayı planlıyor.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Bakan Gürlek duyurdu: Alo Adalet 135 başvuruları UYAP üzerinden yapılab…

KÖKSAL SELÇUK’TAN 4 EKİM MESAJI: “CAN DOSTLARIMIZIN YAŞAM HAKKINI KORUM…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Teknofest Güneydoğu’da

Cop31 Kapsamında Gençlik İklim Çalıştayları Gerçekleştirilecek

Antalya Serik’te 35 adres ve 2 tekneye eş zamanlı baskın: 20 şüpheli gö…
