DOLAR47,75
EURO55,10
GR. ALTIN6.770
BIST14.110
BITCOIN3.034.357
DÜNYA

Azerbaycan’dan İran’a tepki: İHA saldırıları karşılıksız bırakılmayacak

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıların sorumlusunun İran olduğunu belirterek saldırıların karşılıksız kalmayacağını açıkladı.

04 Mart 2026 12,2B okunma
Azerbaycan’dan İran’a tepki: İHA saldırıları karşılıksız bırakılmayacak
Azerbaycan’dan İran’a tepki: İHA saldırıları karşılıksız bırakılmayacak

ANKARA - BHA

Sivil altyapıya yönelik saldırılar araştırılıyor

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Azerbaycan’a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ndeki sivil altyapıları hedef alan saldırılarda kullanılan İHA’ların teknik özellikleri ile saldırıların tüm ayrıntılarının incelendiği bildirildi.

Açıklamada, “Azerbaycan Savunma Bakanlığı, İran Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin topraklarında sivil altyapıya karşı gerçekleştirilen saldırıları kesin bir dille kınamaktadır. Yaşanan olayın sorumluluğu tamamen İran’a aittir.” ifadelerine yer verildi.

Nahçıvan Havalimanı hedef alındı

Bakanlık açıklamasında, ülkenin egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunması ile sivillerin ve sivil altyapının güvenliğinin sağlanması amacıyla gerekli karşılık tedbirlerinin hazırlandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, “Saldırılar cevapsız kalmayacaktır.” denildi.

Daha önce Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne İran topraklarından insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

İHA’lardan birinin Nahçıvan’daki uluslararası havalimanına, diğerinin ise Şekerabad köyündeki okul binasının yakınına düştüğü bildirildi. Saldırıda havalimanı binasının zarar gördüğü ve iki sivilin yaralandığı kaydedildi.

İran’ın Bakü Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı

Olayın ardından İran’ın Bakü Büyükelçisi Mücteba Dermiçilu, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Görüşmede Azerbaycan tarafı tarafından İran’a protesto notası verildiği bildirildi.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

DÜNYA kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.