Doğan Hızlan Kütüphanesi kitap bağışında koordinasyon merkezi yolunda ilerliyor

Bağışlanan kitaplar Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor 

29 Nisan 2021
Doğan Hızlan Kütüphanesi kitap bağışında  koordinasyon merkezi yolunda ilerliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğan Hızlan Kütüphanesi kurulduğu günden bugüne kadar aldığı binlerce kitap bağışı ile ‘Koordinasyon Merkezi’ olma yolunda ilerliyor. Kitap bağışlarını köy okulu, belediyeler, ceza evleri gibi birçok kuruma gönderen Doğan Hızlan Kütüphanesi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen talepleri de karşılamaya çalışıyor. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Atatürk Kültür Parkı'nda hizmet veren Doğan Hızlan Kütüphanesi, gelecek nesillere bilgi mirası bırakmak isteyen vatandaşların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Antalyalı kitap severlerin gözdesi olan Doğan Hızlan Kütüphanesi, 30 bini aşkın üyesi, 15 bini çocuk kitabı olmak üzere 65 bin adet kitaplık koleksiyonuyla geniş bir okuyucu ve araştırmacı kitlesine hitap ediyor. 

 

BAĞIŞ KOORDİNASYON MERKEZİ

 

Doğan Hızlan’ın önderliğinde Türkiye’nin en gözde yayınevlerinin kitap bağışlarıyla kurulmuş olan kütüphane, kurulum sürecinden itibaren yürüttüğü kitap bağış kampanyasıyla yalnızca Antalya’dan değil, Türkiye’nin dört bir yanından kitap bağışlarının toplandığı bir kitap bağışı koordinasyon merkezi olma özelliği taşıyor. Kitap bağış kampanyası kapsamında, vatandaşlar, kamu kurum ve kuruluşları, yayınevleri ve çeşitli gönüllü kitapsever grupları tarafından Doğan Hızlan Kütüphanesi’ne ulaştırılan binlerce kitap, Türkiye’nin dört bir yanındaki ilkokul, ortaokul ve liselere kütüphane kurulmasına katkı sağlarken, birçok üniversite, belediye, ceza infaz kurumu kütüphanelerini ve çeşitli kamu kurumlarının kitaplıklarını da besliyor. 

 

BAĞIŞLANAN KİTAPLAR TEK TEK İNCELENİYOR

 

Kütüphaneye ulaştırılan kitaplar titizlikle inceleniyor, kullanıma engel fiziki sorunu olup olmadığı tespit edilerek tasnifleniyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne kitap ihtiyaçlarını bildiren okullar ve ceza infaz kurumu kütüphaneleri başta olmak üzere ihtiyaç sahibi kurumlara iletilmek üzere özenle ayrıştırılarak paketlenen kitaplar, tüm gönderim masrafları Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanarak okurlara ulaştırılıyor. Doğan Hızlan Kütüphanesi Kitap Bağış Koordinasyon Merkezi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kitap taleplerini karşılamada önemli bir rol üstleniyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.