Dünya Sağlık Örgütü: Ekim ve kasım aylarında korona kaynaklı daha fazla ölüm göreceğiz

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüse bağlı ölümlerin ekim ve kasım aylarında daha sert geçeceğini açıkladı. 

14 Eylul 2020
Dünya Sağlık Örgütü: Ekim ve kasım aylarında korona kaynaklı daha fazla ölüm göreceğiz

 
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa'dan kritik bir açıklama geldi. Açıklamada, ekim ve kasım aylarında, koronavirüse bağlı ölümlerin daha da artabileceği ifade edildi.
 
Dünya Sağlık Örgütü Avrupa direktörü Hans Kluge, "Koronavirüsle mücadele daha da zorlaşacak. Ekim ve kasım ayında daha fazla ölüm göreceğiz" dedi. Kluge, dünya ülkelerinin bu kötü haberi duymak istemediğini ifade ederken, pandeminin 'bir anda' biteceğine dair olumlu bir mesaj vermeyi istediğini vurguladı.
 
"AŞI PANDEMİNİN SONU OLMAYACAK"
 
Aşının geliştirilmesiyle pandeminin son bulacağına dair açıklamalara yönelik ise, "Sürekli duyuyorum: Aşı pandeminin sonu olacak! Elbette hayır. Aşının tüm yaş gruplarına yardımcı olup olmayacağını bile bilmiyoruz." dedi.
 
VAKA SAYISINDA REKOR ARTIŞ
 
Örgütün yayınladığı rapora göre, dünya genelinde bir günde 307 bin 930 vaka tespit edildi. Bu sayı salgın başından bu yana ulaşılan en yüksek günlük vaka sayısı olarak kayıtlara geçti. En fazla vaka artışı Hindistan, ABD ve Brezilya'da kaydedildi. Bir önceki günlük vaka rekoru yaklaşık 307 bin vakayla 6 Eylül'de kayıtlara geçmişti. Dünya genelinde şu ana kadar 29 milyondan fazla vaka tespit edildi, 927 binden fazla can kaybı yaşandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.