Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan açıklama: Koronavirüs asla yok olmayabilir

Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durumlar direktörü Michael Ryan, Cenevre'de video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında, "Koronavirüs toplumlarımızda sık görülen bir diğer virüs olabilir ve asla yok olmayabilir" dedi.  

14 Mayıs 2020
Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan açıklama: Koronavirüs asla yok olmayabilir

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) koronavirüsün hiçbir zaman yok olmayabileceği uyarısında bulundu. WHO'nun acil durumlar direktörü Michael Ryan, Cenevre'de video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında, "Bu virüs toplumlarımızda sık görülen bir diğer virüs olabilir ve asla yok olmayabilir" dedi.

"HIV de yok olmadı" diyen Ryan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak bu virüsle birlikte yaşamı öğrendik."

"TOPLUMUN BAĞIŞIKLIK KAZANMASI YILLAR ALABİLİR"

Michael Ryan koronavirüs aşısı bulunmadan toplumun virüsün tehlikeli olmasının önüne geçecek kadar bağışıklık kazanmasının da yıllar alabileceğini söyledi. Ryan ayrıca kinayeli bir şekilde ülkelerin ekonomik faaliyetleri yeniden başlatmasıyla ilgili "büyülü düşünce" ifadelerini kullandı. WHO yetkilisi hayatın normale dönmesinin "çok ama çok süreceğini" vurguladı.

Daha önce WHO Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus da ekonomik faaliyetleri erken başlatmanın yeni bir enfeksiyon dalgasını tetikleyebileceği uyarısında bulunmuştu.

SON DURUM

Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi'nin son verilerine göre dünyada koronavirüs vakalarının sayısı 4 milyon 330 bini aştı. Virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu da 294 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.