Ermenistan'ın yalanlarını cepheden kaçan asker ortaya çıkardı: Toplamda binlerce ölümüz var

Aliyev'in "Ermenistan savaşı kaybetti" sözlerinin haklılığını ortaya koyan bir açıklama, Karabağ'a giden Ermeni asıllı Fransa vatandaşı Artur Oganisyan'tan geldi. Artur, cephede binlerce ölü olduğunu ve Ermenistan tarafından kendilerine mühimmat desteği sağlanamadığını söyledi.  

09 Ekim 2020
Ermenistan'ın yalanlarını cepheden kaçan asker ortaya çıkardı: Toplamda binlerce ölümüz var

 
Ermenistan'ın Azerbaycan karşısında yaşadığı hezimet, askerlerin itiraflarına da yansıdı. Hem teslim olan hem de savaşa gönüllü olarak katılan bazı Ermeni askerlerin yaptığı açıklamalar, Ermenistan ordusunun durumunu ortaya koydu. Gönüllü olarak Karabağ'a giden Ermeni asıllı Fransa vatandaşı Artur Oganisyan Rus basınına yaptığı açıklamada Erivan yönetiminin insanları aldattığını, 18 yaşındaki çocukların mühimmatsız cepheye sürüldüğünü ve açıklanandan çok daha fazla kayıpları olduğunu söyledi.
 
"TOPLAMDA BİNLERCE ÖLÜ VAR"
 
Cebrail'de cephe hattında savaştığını Azerbaycan ordusunun bölgeyi ele geçirilmesinden sonra geri döndüğünü ifade eden Oganisyan, şunları anlattı: "(Ermeni hükümeti) insanları aldatıyorlar, 18 yaşında bir askeri cepheye sadece makineli tüfekle gönderiyorlar. 'Üzgünüz, mermi yok, tank yok' diyorlar. Orada hiçbir şey yok! Dün Hadrut'taydık, memurlar gelmişti. Komutanı yargılayacaklarını söylediler. Gece gençleri topladı ve onlara Cebrail'den ayrılmalarını söyledi. Liderliğin emrine karşı geldi. Komutan, 'Onlar çocuklar, 10 günlük asker. Bunlar nereye gidecek' dedi. Makineli tüfek, uçaklara ve toplara karşı... Hattımızda gözümün önünde 200 kişi öldü. Toplamda binlerce ölü var. Bu savaşı izledikten sonra her şeyi vereceğimizi anladım."
 
KOMUTANLAR ÇEKİLMEK İSTİYOR
 
Teslim olan bir Ermeni askerinin görüntüleri de Azerbaycan basını tarafından yayınlandı. Görüntülerdeki asker cepheye zorla gönderildiğini iddia ederek Başbakan Paşinyan'a küfür etti. Ermenistan ordusunda cephe hattında da anlaşmazlıklar devam ediyor. Bazı cephelerde lojistik eksiklikler nedeniyle savaşmak istemeyen komutanlar "askerlere geri çekilme konusunda telkinde bulunmakla" suçlandı. İddiaları Ermenistan Başbakanı Paşinyan da doğruladı.
 
CESETLERİMİZİ TOPLAYAMIYORUZ
 
Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından her gün yeni görüntülen yayınlanmasına rağmen ölü sayısını 360 olarak açıklayan Ermeni ordusu kayıplarını daha fazla gizleyemez oldu. Cephedeki askerlerden haber alamayan vatandaşların baskısı üzerine Ermenistan Savunma Bakanlığı açıklama yapmak zorunda kaldı. Bakanlık temsilcisi Artsrun Hovhannisya, "Çatışma bölgesinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Bu da ölenlerin cesetlerini bulmayı zorlaştırıyor. Bu savaş tamamen farklı. Özür diler ve anlayışlı olmanızı rica ederiz" dedi.
 
ALİYEV, "SAVAŞI KAYBEDİYORLAR" DEMİŞTİ
 
Aliyev, iki gün önce "Ermenistan ordusunun acizliği ve Ermenistan'ın siyasi yöneticilerinin cinayeti. Sivillere saldırmak, ateş açmak, balistik roketlerle sivil şehirlere saldırmak cinayet sayılır. Savaş meydanında Ermenistan görür ki, bizim önümüzde duramıyor, savaşı kaybediyor. Sivillere saldırıları bizi durduramaz. Sorunumuz Ermeni halkıyla değil yönetimiyle" demişti.
 
ERMENİSTAN KAN KAYBEDİYOR
 
Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda, Ermenistan kayıp vermeye devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna ait 10 tank, 6 D-20 obüs topu, 1 Akatsiya kundağı motorlu obüs ve 30 aracının imha edildiğini açıkladı. Azerbaycan ordusu, Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine saldırı gerçekleştiren Ermenistan'a ait bir kamikaze İHA'yı vurarak düşürdü. Sahada büyük bir hezimet yaşayan Ermenistan askerleri, bazı mevzilerde silahlarını ve araçlarını bırakarak kaçtı. Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna ait çok sayıda silah, mühimmat ve araç ele geçirdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı da 5 Ekim'de işgalden kurtarılan Horadiz'in görüntülerini paylaştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.