EYT'LİLERİN UMUT PARTİSİNDEN ANAYASA MAHKEMESİNİN KAPATILMASI SÖYLEMİNE TEPKİ

Basın Bildirisi 

01 Nisan 2021
EYT'LİLERİN UMUT PARTİSİNDEN ANAYASA MAHKEMESİNİN KAPATILMASI SÖYLEMİNE TEPKİ

 
Umut Partisi Genel Başkanı Abdulkadir BOZKURT, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçelinin "Anayasa Mahkemesinin kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır." açıklamasına tepki gösterdi.Başkan  Bozkurt yaptığı açıklamada; Sayın Devlet Bahçeli'nin söylemi kabul edilemez ve bir güç gösterisinin zirvesidir. Hukukun üstünlüğüne inanan bizlerin bu durumu kabul etmesi mümkün değildir. 
 
Sayın Devlet Bahçelinin kanun ve yasaları hiçe sayarak yaptığı açıklama  hukuk devletimizde kaygılara sebep olmaktadır.Anayasa mahkemesi Başkanının ve diğer yargı kurumlarının yöneticilerinin  bu hususa sessiz kalması hukuk devleti olmadığımızında göstergesidir.
 
Bugün Anayasa mahkemesinin kapatılması söylemine  sessiz kalan yöneticiler yarın temsil ettikleri kurumların kapatılmasının önüne geçemezler.Yüce Divan Anayasa Mahkemesi Türkiye Cumhuriyeti devletinin teminatıdır.
 
Adalet birgün herkese lazım olacaktır. Şu bir gerçektir ki "Ayarını bozduğunuz kantar gün gelir sizi tartar." sözü hatırlardan çıkarılmamalıdır. 
 
Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bir hukuk devletinde hiç bir yönetici yasalara aykırı ve keyfî karar veremez. Bu husus asla unutulmamalıdır."Dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.