FETÖ üyesi Emekli eski hakim M.D. 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

Antalya’da FETÖ üyesi olduğu iddia edilen eski vali yardımcısı B.Ç.’ye 7 yıl 6 ay, emekli eski hakim M.D.’ye ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

08 Nisan 2021
FETÖ  üyesi Emekli eski hakim M.D. 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

FETÖ üyesi eski vali yardımcısı ve eski hakime ceza
 
FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan Antalya 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan tutuksuz sanıklar B.Ç. ile M.D. son kez hakim karşısına çıktı. Her iki sanık için de esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, dosya kapsamındaki deliller ve yargılamaya göre sanıkların üzerlerine atılı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan cezalandırılmasına karar verilmesini yönünde görüş bildirdi. Mahkeme karar için duruşmaya kısa bir ara verdi.
 
İKİSİDE MAHKUM OLDU
 
Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan eski vali yardımcısı olan B.Ç.'yi 7 yıl 6 ay, eski hakim M.D.'yi ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık B.Ç., 24. Haziran .2016 - 10.Mart .2021 tarihleri arasında tutuklu kalırken, sanık M.D. ise 08.Mayıs .2017 - 05.Aralık .2017 tarihleri arasında tutuklu kalıp adli kontrolle serbest bırakılmıştı.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.