Film gibi kurtuluş!

Pasifik Okyanusu'nda bulunan bir adada mahsur kalan 3 denizci cumartesinden beri kayıptı. Denizcilerin kumsala yazdıkları 'S.O.S.' çağrısını gören askeri uçaklar, mahsur kalan denizcileri kurtararak evlerine götürdü. Denizcilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

05 Ağustos 2020
Film gibi kurtuluş!

 
Pulawat Adası'ndan Pulap'a gitmek isteyen 3 denizcinin cumartesi günü kayıp olduğu söylenmişti.Kayıp olan denizciler ıssız Pikelot Adası'nda bulundu. Kumsala 'S.O.S.' yazan denizcileri, fark eden askeri uçaklar, denizcilerin temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra evlerine götürdü. Denizcilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi verildi.
 
Tekneleriyle kaybolan ve ıssız Pikelot Adası'ndan mahsur kalan 3 denizci, kumsala yazdıkları yardım çağrısı ile kurtuldu. Yardım çağrısını gören askeri uçaklar adaya inerek mahsur kalan denizcileri kurtardı.
 
KUMSALA 'S.O.S.' YAZDILAR
 
Teknenin yakıtı bitince kaybolan ve tekneleriyle Pikelot Adası'nda sürüklenen 3 denizci, kumsala yardım çağrısı anlamına gelen "S.O.S." yazdı.
 
 
ASKERİ UÇAKLAR FARK ETTİ
 
Avustralya Savunma Kuvvetleri'nden (ADF) yapılan açıklamaya göre, Mikronezyalı denizcilerin yardım çağrısı, bölgede devriye uçuşu yapan Avustralya ve ABD askeri uçakları tarafından fark edildi. Yardım çağrısı fark edildikten sonra, bir Avustralya helikopteri adaya inerek 3 gündür kayıp olan denizcilere yiyecek ve su verdi. Avustralyalı yetkililer, kurtarılan denizcilerin Mikronezya devriye gemisi tarafından evlerine götürüldüğünü belirtti. Avustralya Savunma Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, denizcilerin durumunun iyi olduğu kaydedildi.
 
Mikronezya Federal Devletleri'nin Pulawat Adası'ndan 42 kilometre mesafedeki Pulap'a gitmek üzere 30 Temmuz'da yola çıkan denizcilerin Cumartesi günü kayıp olduğu bildirilmişti.
 
'S.O.S' ULUSLARARASI BİR YARDIM SİNYALİ
 
'S.O.S.' uluslararası olan Mors Alfabesi acil durum sinyali. İlk defa Alman hükümeti tarafından kullanılan sinyal, dünyanın her yerinde olabilecek bir tehlikeli durumda, insanların zor durumda kullanabileceği bir yardım çağrısıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.