Galatasaray'dan yeni gelen yabancı sınırına sert tepki!

Galatasaray Kulübü'nden yeni yabancı kuralına, "Bu karar geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk futboluna hiçbir yarar sağlamayacağı gibi kulüplerimizin uluslararası alandaki rekabetini de olumsuz yönde etkileyecektir.Söz konusu kararın düzeltilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız" diyerek tepki gösterdi. 

09 Temmuz 2020
Galatasaray'dan yeni gelen yabancı sınırına sert tepki!

Galatasaray, TFF'nin yeni yabancı kuralına resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü olarak, her tür platformda ve her kademede sözlü ve resmi yazı ile yabancı sınırlamasına karşı olduğumuzu ısrarla belirtmiştik. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki sezondan itibaren uygulanmak üzere yabancı sınırlaması ile ilgili kararı yürürlüğe koymuştur. Yabancı sınırlamasıyla ilişkin bu karar geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk futboluna hiçbir yarar sağlamayacağı gibi kulüplerimizin uluslararası alandaki rekabetini de olumsuz yönde etkileyecektir. Söz konusu kararın düzeltilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadelerine yer verildi.

YABANCI KURALI İÇİN 8+6 FORMÜLÜ

TFF, gelecek sezon için yabancı kuralını 8+6 formülü ile 14 olarak belirlemişti. Buna göre kulüpler ilk 11'de 8 yabancı, kulübede ise 6 yabancıyla maça çıkabilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.