Ana Sayfa  /  YEMEK TARİFLERİ   /  GÜVEÇTE SEBZELİ KÖFTE
  • Facebook da Paylaş
GÜVEÇTE SEBZELİ KÖFTE
  • 26-04-2021
  • 0 yorum
  • 30543 okunma
 
 
 
 
Malzemeler
Köftesi için;
700 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pul biber, karabiber, kimyon ,tuz
Bir tutam maydanoz
 
Sebzeleri için;
4 adet patlıcan
3 adet patates
2 adet kabak
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
domates
 
Üzeri için;
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı sıcak su
1 adet domates rendesi
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
 
Kızartmak için;
Sıvı yağ
 
HAZIRLANIŞI;
İlk önce köftemizi hazırlayalım kıymayı bir kaba alalım.
Üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsak sıvı yağ galeta unu ve baharatları ekleyip yoğuralım.
Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip tekrar yoğurup streçleyelim, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim.
 
O sırada sebzeleri doğrayıp kızartalım.
 
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayalım ,tuzlu suda 15 -20 dakika bekletip süzelim .
Patates ve kabakları da aynı şekilde küp küp doğrayalım.
Sıvı yağını tavaya alıp kızdıralım, sırasıyla patates patlıcan ve kabağı kızartalım.
 
Havlu kağıt serili tabağa alalım.
 
En son köftemizi misket şeklinde biraz büyük olacak şekilde elimizi hafif suyla ıslatarak yuvarlayalım.
Kızgın yağda hafif kızartalım, kenara alalım, biberi de sebzelerin boyutunda doğrayalım .
Hepsini güveç kaplarına veya ısıya dayanıklı kaplara eşit bir şekilde paylaştıralım.
Üzerine domates koyalım.
En son salçayı suda eritelim içine baharatları, domates rendesini katıp karıştıralım ve bir taşım kaynatalım, yemeğimizin üzerine dökelim .
Fırın kaplarını dizdiğimiz tepsiye 1 bardak su dökelim.
 
Üzerine yağlı kağıt veya tepsi kapatarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika, sonra üstteki tepsiyi alalım, üzeri hafif kızarana kadar 10-15 dakika daha pişirelim.
Pirinç Pilavı ile servis yapın.
Afiyet olsun
 
Etiketler : -

Yorumlar

Diğerleri

ARŞİV