Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte cevabı

Normalleşme süreci kapsamında adımlar atılırken kademeli olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı son dönemde yeniden tartışılan konular arasında yer alıyor. Vaka sayısının yüksek olmaya devam etmesi nedeniyle gözler bilim kurulundan çıkacak tavsiye kararına çevrildi. Peki hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? 

08 Temmuz 2020
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte cevabı

Alınan önlemlere rağmen corona virüs vaka sayısında önemli bir düşüş gözlenmemesi nedeniyle sokağa çıkma yasağı son dönemde yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta ilan edilmeyen yasak son olarak LGS ve YKS sınavlarının gerçekleştirildiği haftalarda belirli saatlerde ilan edilmişti. Sokağa çıkma yasağının kararının alınmasında bilim kurulunun vereceği tavsiye önem taşıyor.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’ndan henüz duyuru yayınlanmadı.Sokağa çıkma yasağı kararının alınmasında bilim kurulunun vereceği tavsiye yön verecek.

Bilim Kurulu Toplantısı geçtiğimiz hafta 1 Temmuz Çarşamba günü 17.00’de toplanmıştı. Toplantının bu hafta da çarşamba günü yapılması bekleniyor. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN İPTAL EDİLMİŞTİ

6-7 Haziran tarihleri için İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı ile ilgili bir genelge yayınlanmış, 15 ili kapsayan bir sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada yasağın iptal edildiğini duyurmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.