Hayalet ağa takılması sonucu mahsur kalan iki gül yengecini kurtardı

Antalya’da yaptığı bilimsel su altı dalışlarıyla öne çıkan Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, hayalet ağa takılması sonucu mahsur kalan iki gül yengecini kurtardı. 

15 Temmuz 2021
Hayalet ağa takılması sonucu mahsur kalan iki gül yengecini kurtardı

 
Antalya’da yaptığı bilimsel su altı dalışlarıyla öne çıkan Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, hayalet ağa takılması sonucu mahsur kalan iki gül yengecini kurtardı. Gökoğlu’nun, yengecin vücuduna ve ayaklarına dolanan kıl inceliğindeki ağı temizlemek için verdiği uğraş sualtı kamerasına yansıdı.
AÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Gökoğlu, akademik eğitim tatilde olmasına rağmen Su Altı Topluluğu Kulübü öğrencileriyle uygulamalı eğitimlerine devam ediyor. Gökoğlu, eğitim dalışını bu kez Yavuz Özcan Parkı falezler altından gerçekleştirdi. Bu dalış esnasında Gökoğlu’nun karşısına hayalet ağa dolanan iki gül yengeci çıktı. Kayalıklara takılan halk arasında ’tırı vırı’ olarak bilinen ağda ölümü bekleyen iki yengeci Gökoğlu, kurtarmak için harekete geçti. İlk önce ağı takıldığı yerden çıkaran Gökoğlu, daha sonra eline aldığı yengecin vücuduna dolanan kıl inceliğindeki ağları bıçakla itinayla kesti. Su altında yaklaşık 15 dakika ağı temizleyen Gökoğlu, daha sonra yengeci doğal ortamına bıraktı. Gökoğlu’nun bu yengeci kurtarma anı saniye saniye su altı kamerasına yansıdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.