İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez 5 mucize besini! Mutlaka tüketilmesi gerekiyor

Heyecanla beklediğimiz Ramazan ayı başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle herkesin evinde geçireceği Ramazan ayında sahur ve iftar sofraları yine büyük bir zevkle kurulacak.Peki, ramazanda soframızdan asla eksik etmememiz gereken besinler nelerdir? Ramazanda tüketilmesi gereken 5 mucize besini, Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir sıraladı.  

24 Nisan 2020
İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez 5 mucize besini! Mutlaka tüketilmesi gerekiyor

Ramazanda, koronavirüs salgınından dolayı ekstra dikkat etmemiz gereken iftar ve sahur sofralarımızda olmazsa olmaz 5 mucize besini Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir sıraladı.
 
2
 
Zeytin
 
Zeytin
Sizi en uzun süre tok tutacak yiyeceklerin en üst sıralarında olan zeytin hem sahur hem iftarınızın vazgeçilmesi olsun.
 
3
 
Çorba
 
Çorba
Yüksek sıvı kayıpları sebebiyle hem sıvı dengenizi düzenleyecek hem de düşük kalorisi sebebiyle kilo kontrolünüz açısından en önemli besin olacaktır.
 
4
 
Hurma
 
Hurma
Uzun açlık sonucu tatlı krizlerinizi bastıracağınız harika bir yiyecek olması yanı sıra yüksek lif içeriği sebebiyle mide bağırsak sisteminizde de düzenleyici etkisi olacaktır.
 
5
 
Yumurta
 
Yumurta
Kas kaybetmemeniz için günlük yeterli protein almanız gerekir. Yumurta protein içeriği bakımından en yüksek besindir. Bu yüzden sahurlarınızda eksik etmeyin.
 
6
 
Zerdeçal
 
Zerdeçal
Özellikle yemek sonrası oluşan hazımsızlık ve rahat bir sindirim sistemi için muhakkak yemeklerinizin ve salatalarınızın üzerine zerdeçal ekleyin.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.