Kaleiçi, bugüne kadar pek çok yazar ve ressama ilham kaynağı olmuştur

İki bin yılı aşkın süre yaşamış tüm uygarlıkların ortak eseri olan ve günümüzde de modern bir yat limanı olarak kullanılan Kaleiçi, bugüne kadar pek çok yazar ve ressama ilham kaynağı olmuştur. 

05 Mart 2021
Kaleiçi, bugüne kadar pek çok yazar ve ressama ilham kaynağı olmuştur

 

 

Kaleiçi; büyük bir bölümü yıkılmış ve yok olmuş at nalı şeklinde içten ve dıştan surlarla çevrilidir. Surların 80 burcu vardır. Surların içinde kiremit çatılı 3.000 kadar ev bulunmaktadır. Evlerin karakteristik yapıları Antalya’nın mimari tarihini, bölgedeki yaşam tarzını, gelenek ve görenekleri en iyi şekilde yansıtmaktadır.

Antik çağlardan beri tarihe tanıklık eden Antalya’nın kalbi Kaleiçi; Rum, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin büyüleyici izlerini taşıyan evleri, dar sokakları, pansiyonları, restoranları, eğlence mekanları ve alışveriş imkanları ile ziyaretçilerini benzersiz bir yolculuğa çıkarıyor. Tarihi surların arasında keyifli bir yürüyüş yaparken, Hadrian Kapısı, Yivli Minare, Hıdırlık Kulesi gibi birçok arkeolojik güzelliğe tanık olacağınız Kaleiçi’nde, geçirdiğiniz her andan keyif alacaksınız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.