Karantinaya uymayanlara ceza kesen belediye başkanı içkili partide bastığı eşine acımadı!

Amerika'da koronavirüs kuralını ihlal ederek içkili parti düzenleyen gruba baskın yapan polis, talimatı veren belediye başkanının eşini kalabalığın içinde görünce neye uğradığını şaşırdı. Partiye katılan belediye başkanının eşi uygulanan cezadan eşi tarafından muaf tutulmadı.  

08 Nisan 2020
Karantinaya uymayanlara ceza kesen belediye başkanı içkili partide bastığı eşine acımadı!

 
 
1
 
Vali tarafından hayata geçirilen 'karantina' kuralına uymayan vatandaşları uyarmak amacıyla geçen cuma günü bir basın toplantısı düzenleyen Walker, "Bunlar oldukça kritik zamanlar, size evlerinizde kalmanız için yalvarıyorum. Anne-babalar lütfen çocuklarınızı evde tutun. Bunu yapmak sağlınız için hayati önemde" çağrısında bulundu. Ancak işi çağrıyla bırakmayan Walker, karantina kurallarını uygulamak konusunda polise de talimat verdi ve kuralları ihlal edenleri ihtar hatta tutuklama konusunda yetkilendirdi.
2
 
Amerika'nın Illinois eyaletine bağlı Alton şehrinde bir grup insanın bir araya gelip içkili eğlence düzenledikleri ihbarı alındı. Gelen ihbar üzerine şehrin Belediye Başkanı Brant Walker, polise mekana baskın yapması talimatını verdi.
3
 
Mekanı basan polis, koronavirüse karşı alınan önlemleri umursamadan eğlenen kişiler arasında Belediye başkanın karısı Shannon'un olduğunu görünce kendisine haber verdi.
4
 
Belediye başkanı polise, kesinlikle karısına farklı bir muameleme bulunmamaları ve diğer insanlara yapılan işlemlerin aynısının karısına da uygulanması talimatını verdi.
5
 
Belediye başkanı yaptığı açıklamda, böyle zor bir süreçte eğlenen kişilerin arasında kendi eşinin olmasından dolayı çok utandığını dile getirerek bundan dolayı tüm şehir halkından özür diledi.
6
 
Belediye Başkanı Brant, eşinin yetişkin bir insan olduğunu, kuralları ihlal ederek sorumsuzca davrandığını, diğer insanlara kurallArı ihlal ettikleri gerekçesi ile verilecek cezanın aynısının eşine de verileceğini söyledi.
7
 
İleri bir tarihte hakim karşısına çıkması beklenen Shannon Walker ve diğer kişiler için 364 güne kadar hapis cezası ya da 2 bin 500 dolar para cezası öngörülüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.