Kepez ve Muratpaşa’dan, evlilik öncesi ücretsiz gen tanısı için talep etti

ANTALYA Barosu Başkanvekili Cenk Soyer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı ziyarette, SMA’lı çocukların doğumunu engellemek için evlilik öncesinde çiftlere ücretsiz gen tanısı yapılmasını talep etti.  

02 Haziran 2021
Kepez ve Muratpaşa’dan, evlilik öncesi ücretsiz gen tanısı için talep etti

 
ANTALYA Barosu Başkanvekili Cenk Soyer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı ziyarette, SMA’lı çocukların doğumunu engellemek için evlilik öncesinde çiftlere ücretsiz gen tanısı yapılmasını talep etti. Başkan Tütüncü ve Uysal, talebi olumlu karşıladı.
 
 
 
Antalya Barosu Sosyal Sorumluluk Dayanışma ve Yardımlaşma Kurulu, SMA hastası bebeklere verdikleri destekten dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı makamında ziyaret ederek, teşekkür etti. SMA hastası bebeklere Antalya özelinde yaptıkları faaliyet ve kampanyalarda verdikleri destekler için teşekkür ziyaretinde bulunduklarını söyleyen Antalya Barosu Başkanvekili enk Soyer, “Başkanlara, evlilik öncesinde çiftlere ücretsiz gen taraması yapılması hususundaki taleplerimizi ilettik. Çalışmalara hemen başlanacağı hususunda sözlerini aldık” dedi.
 
Belediye başkanlarının SMA hastalığına karşı hassasiyetlerinin kendilerini gelecek için umutlandırdığını sözlerine ekleyen Soyer, “Dünyayı iyilik ve güzellik kurtaracak. Biz Antalya özelinde Asya bebeğin kampanyası için canlı yayın yapmıştık ve bu başarıya ulaştı. Tedavisi için şu an yurt dışına gidiyor. Şimdi de baromuz sosyal etkinlikler ve dayanışma kurulu objektif kriterlerle Ahmet bebeğin kampanyasına destek olma kararı aldı. Bundan sonrasında da çalışmalarımız devam edecek. Buradaki en büyük sorun bir an önce kamu tarafından bebeklere sahip çıkılması ve tedavilerinin üstlenilmesidir. Biz Antalya barosu olarak üzerimİZe düşeni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.