Kervan yolu turizme açılacak

Antalya-Konya arasındaki 6 kilometrelik Tarihi Kervan Yolu, 550 bin lira ile restore edilip turizme açılacak 

08 Ocak 2021
Kervan yolu turizme açılacak

Kervan yolu turizme açılacak

 

ANTALYA'NIN Akseki ilçesinde İpek Yolu'nun Alanya ile Konya etabında yer alan antik yol, kültür ve alternatif turizme açılıyor. Bölgede çalışmalar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Akseki Kaymakamlığı iş birliğinde yaklaşık 2 yıl önce başladı. Sarıhacılar, Belenalan, Bucakalan ve Hüsamettin mahalleleri arasındaki yaklaşık 6 kilometrelik tarihi kervan ve göç yolunun 3 bin 650 metrelik kısmı tamamlandı, geri kalan bölüm ise bu yıl bakım ve onarımdan geçerek kullanıma sunulacak.


MİRAS CANLANACAK
Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, Akseki'yi de turizmin bir parçası haline getirmek istediklerini söyledi. Hülür, bu doğrultuda tarihi kervan ve göç yolunun önemli bir potansiyel taşıdığının altını çizerek, "Çalışmalar sürüyor. Daha önce Akseki Sarıhacılar arası yürüyüş yolundaki restorasyon bitti. Yolun devamı olarak Sarıhacılar-Belenalan arasındaki bölümü restore ederek alternatif turizme kazandıracağız. Akseki'den çıkan kişi, yaklaşık 6 kilometre boyunca tarihimizi hissederek eşsiz doğası ve havası eşliğinde yürüyüş yapabilecek" dedi.

BÜTÇE 550 BİN LİRA
Hülür, proje maliyeti 550 bin lira olan yoldaki restorasyon çalışmasının bu ay içinde tamamlanmasını beklediklerini kaydetti. Yolda çevre temizliği yapılacağını, yıkılan duvarların ve yolun onarılacağını anlatan Hülür, "Selçuklu ve Osmanlı dönemindeki kültürel mirası yeniden canlandırmayı amaçladık. Yol hizmete girdiğinde yılda 70 bin kişinin yürüyüş yapmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.