KİLO VERMEK İÇİN 7 SÜPER BESİN

Kilo vermekte zorlanıyor musunuz? Evet, zayıflamanın kolay bir iş olmadığını biliyoruz! Birçok insan kilo vermek istediklerinde beslenmede radikal kesintilere gider ve yoğun egzersiz yapar, fakat sonuç alamaz! Ancak doğru yiyecekleri seçtiğiniz sürece daha fazla yiyebileceğinizi ve yağ yakabileceğinizi biliyor muydunuz? 

01 Mayıs 2020
KİLO VERMEK İÇİN 7 SÜPER BESİN

1. Yumurta

Yumurta – özellikle yumurta akı – mükemmel bir protein kaynağıdır (6 gram) ve hem vücudunuz hem de diyetiniz için önemli olan vitaminler açısından zengindir. Haşlanmış yumurta, gereksiz yağ veya karbonhidrat içermediğinden tüketebileceğiniz en iyi gıdalardan biridir.

 
 

 

 

Yağ yakarken sizi tok tutar ve kas kütlenizi korumanıza yardımcı olurlar. Ayrıca beyin sağlığını artıran kolin bakımından zengindir. Güne enerji almak ve kilo verme işlemini kolaylaştırmak için kahvaltıda bir yumurta yiyerek başlayın.

2. Fıstık ezmesi

Yer fıstığı kan şekeri seviyelerini stabilize etmeye yardımcı olur ve düşük glisemik indekse sahiptir. Yer fıstığını sindirmek diğer gıdalara göre daha uzun sürer, dolayısıyla daha yavaş bir sürede kana salınan şeker ile birlikte daha uzun süre enerji sağlarlar ve böylece şekerli besinlere olan isteği azaltmaya yardımcı olurlar.

 
 

 

 

İyi yağ, lif ve protein sizi tok ve enerjik tutmak için mükemmel bir kombinasyondur. Ancak çok fazla kalori içerdiği için iki yemek kaşığı yeterlidir.

3. Yeşil çay

Araştırmalar, yeşil çayın karın yağını yakmaya yardımcı olurken kilo kaybını ve vücut stimülasyonunu teşvik ettiğini göstermiştir. Bir tür fitokimyasal kateşinler içerdiğinden metabolizmayı doğrudan etkiler.

 
 

 

 

Daha fazla fayda sağlamak için, günde birkaç kez yeşil çay içebilirsiniz. Sıcak çay içmek en iyisidir, çünkü tüketmek daha uzun sürer ve kalori alımınızı yavaşlatır.

4. Greyfurt

Greyfurtta bulunan kimyasallar yağla savaşmaya ve insülin seviyelerini düşürmeye yardımcı olarak yağ depolanmasını önler ve kilo kaybını teşvik eder. Kan şekeri seviyelerini düzenler, lif bakımından zengindir ve meyve başına sadece 80 kaloriye sahiptir.

 
 

 

 

Sağlıklı bağışıklık fonksiyonunu desteklemek için C vitamini ve beta-karoten gibi antioksidanlar açısından da zengindir. Yemekten önce yarım greyfurt yemek veya bir bardak greyfurt suyu içmek, kendinizi daha tok hissetmenizi ve yemek sırasında daha az kalori almanızı sağlayacaktır.

5. Acı biber

Acı biber, kapsaisin adı verilen lezzetli bir madde içerir. Kapsaisin, gereksiz yağları yakmaya çalışırken ihtiyaç duyulan metabolizmayı aktive ederek vücut ısısını yükseltir. Acılı bir yemek, metabolizmayı %25’e kadar hızlandırabilir ve yemekten 3 saat sonrasına kadar bu seviyede tutabilir.

 
 

 

 

Ayrıca, acı biber daha az yemeniz ve daha uzun süre dolgun hissetmenize yardımcı olur. Birçok çalışma, kapsaisinin açlığın azaltılmasına yardımcı olduğunu göstermektedir. Bunun nasıl mümkün olduğu henüz tam olarak anlaşılmamış olsa da, bir çalışma, açlığa sebep olan hormon olan grelin üretimini azalttığını göstermiştir.

6. Elma

Elma mükemmel bir diyet meyvesidir. Sindirimi yavaşlatan ve tokluğu destekleyen, pektin içeren meyvelerden biridir. Bir araştırmaya göre, yemeğinin bir parçası olarak bir elma yiyenler, kalori eşdeğeri miktarda meyve suyu tüketenlerden daha tok olurlar ve daha az yerler.

 
 

 

 

Düşük kaloriye sahiptir, vitamin, mineral ve lif bakımından zengindir. Pişmiş ve çiğ olarak çeşitli şekillerde tüketebilirsiniz. Yoğurt ve salatalarınıza da ekleyip tadını çıkarabilirsiniz.

7. Yulaf Ezmesi

Karbonhidratlar vücudun yakıt kaynağıdır. Çoğu insan genellikle kilo vermek için karbonhidratları keser, ancak yulaf ezmesi yemek aslında metabolizmanıza yardımcı olur. 4 gram tok tutan lifinin üstüne, bir bardak doyurucu yulaf ezmesi, bir yumurta kadar protein sağlar.

 
 

 

 

Şekersiz yulaf gevreği dolgunluk hissini arttırır ve yiyecek arzusunu daha da azaltır. Bunlar karmaşık karbonhidratlardır, bu yüzden parçalanmaları daha uzun sürer, böylece daha uzun süre boyunca tok hissedersiniz. Daha fazla lif elde etmenin yolları için, yulaf ezmenizin üzerine biraz çilek ve chia tohumu serpin, ancak şurubu ve şekerden uzak durduğunuzdan emin olun.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.