Koronavirüs izolasyonundan korkan otizm hastası genç kız intihar etti

İngiltere'de yaşayan 19 yaşındaki otistik rahatsızlığı bulunan garson kız Emily Owen, koronavirüsten dolayı izolasyona gireceği korkusu ile intihar ederek hayatına son verdi.  

26 Mart 2020
Koronavirüs izolasyonundan korkan otizm hastası genç kız intihar etti

1
 
Tüm dünyada birinci gündem maddesi olan ve milyarlarca insanı evine kilitleyen koronavirüs nedeniyle Birleşik Krallık'ta hayatını kaybedenlerin sayısı 466'ya yükseldi. Ülkedeki vaka saysı ise 9 bin 600'ü geçti.
2
 
Ülkede panik ve korku devam ederken bir genç kız koronavirüs izolasyonu korkusuna yenik düştü.
3
 
19 yaşındaki otizm hastası Emily, koronavirüsten dolayı izolasyona gireceği korkusu ile intihar ederek hayatına son verdi.
4
 
Ailesi kızlarının doğuştan sosyal normları yerine getirmek için mücadele ettiğini, izolasyondan dolayı kapalı bir dünyada kalmaktan korktuğu için hayatına son verdiğini söyledi.
5
 
Emily, intihar etmeden önce ailesine ve yakın çevrsine izolasyon ve karantina korkusundan dolayı intihar ederek ölecek insanların virüsten ölecek insanlardan çok daha fazla olacağını söyledi.
6
 
19 yaşındaki genç kız, odasından uzun süre çıkmayınca kız kardeşi odasına girdi. Kız kardeşi Emily'i yarı baygın halde buldu.

 

 

7
 
Çok sayıda pskiyatrik ilaç aldığı tespit edilen Emily, hastanede tedavi altına alındı. Genç kız bir kaç günlük yaşam mücadelesini kaybedip hayatını kaybetti.
8
 
Emily'nin ablası Annabel, kız kardeşinin virüsün sebep olacağı pskilojik tahribattan dolayı çok kaygılı olduğunu ve sürekli kendilerine izolasyona girmekten korktuğunu söylediğin belirtti.
9
 
 
10
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.