Libya'yi görüyoruz! KKTC'yi görmüyor muyuz?

MHP Milletvekili Mustafa Baki Ersoy’un geçen hafta KKTC’ye yaptığı ziyaret sırasında yaşanan test skandalı siyasi boyut kazandı. 

09 Ağustos 2020
Libya'yi görüyoruz! KKTC'yi görmüyor muyuz?

 
Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy’un Türkiye’deki yaptırdığı test negatif, KKTC Ercan Havalimanın'da yaptırdığı test ise pozitif çıkınca herkesin kafası karıştı. Yaşanan bu olay sonrasında milletvekilimiz TC Lefkoşa Büyükelçiliği'nin girişimi sonucunda T.C Sağlık Bakanlığı'nın da onayı ile özel uçakla Türkiye’ye geri dönmek zorunda kaldı.
 
Yapılan haberlerde  Milletvekili Mustafa Baki Ersoy’un, Türkiye’de ve KKTC’de  RT-PCR testinde iki farklı sonuç çıktı. Yapılan testlerin çıkan sonuçları ile ilgili haber yalnızca bir gazeteye servis edildi. Haberde Türkiye’deki test “sahte” KKTC’de “3 kez” yapılan  test  ise itibarlı olarak gösterildi. Testlerin nasıl yapıldığı ve milletvekilinin neler yaşadığı ilişkin ise hiçbir şekilde haberlerde yer almadı.
 
 
Ama gelişmeler hiç de böyle değildi. Üstelik MHP Milletvekili’nin Türkiye’de 30 Temmuz 2020 tarihinde yaptırdığı antikor testinden habersiz olanlar, Ercan Havalimanı’nda yapılan 3 Ağustos 2020 tarihinde yapılan test sonucunu  “düşük pozitif”  olarak açıklamalarının ardından, bu sefer ikinci bir test daha yaptılar. Bu testin sonucunun ise en erken 4 saatte çıkması gerekirken 1.5 saatte yine pozitif çıktı. Çünkü aceleleri vardı. KKTC’de milletvekilini karantinaya almak istiyorlardı. Üstelik haberi gazetede hazırdı.
Ama test konularını iyi bilen MHP Kayseri Milletvekili ısrarla alınan sonuçlara itiraz edince, bu sefer de kan testi de yapılmasına karar verildi. Bunun üzerine Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Dr. Ayşe…   gözetiminde kan tahlili yapıldı. O da negatif çıktı. Öncesinde de milletvekili telefonundan  antikor test sonuçlarını doktora gösterdi. Doktor, “zaten bu test sonucu ile sizin tıbben pozitif çıkması mümkün değil” dedi. Fakat pozitif çıkan PCR test konusunda yetkililer karantina diye direndi. Milletvekili konuyu ve şüphelerini, Lefkoşa Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile paylaştı. Bulunan tek çözüm ise ambulans uçak ile Türkiye’ye dönmek oldu. KKTC’de bu çirkin oyun oynayanların  aklına milletvekilimizin ambulans uçak ile Türkiye’ye dönebileceği gelmemişti. Ve Türkiye’de bir kez daha yaptırılan PCR testi ise negatif çıktı.  Tüm bunları konuştuğumuz Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, ne yazık ki yaşananların,  “bilinçli yapıldığını” söyledi.
 
 
MHP Milletvekili KKTC’de Türklere karşı bir tavır gördüğünü ifade ederken, yaşadıklarına, “devletimiz de gördü.. Şimdi olanlara bir de bu açıdan bakmak gerekiyor.” dedi.
Onun için daha fazla oyun oynayarak, hiç değilse Türkiye-KKTC hattında insanların psikolojisini bozmayalım. Karşımızda her türlü hilenin yapılabileceği bir PCR test kiti vardır.
 
Anlaşılan o ki virüs bahane edilerek yapılan küresel darbenin ikinci aşamasına girdik. KKTC ekonomisi bitme noktasına gelmiştir. Hala tarifeli uçuşların yapılmasında zorluk çekilmektedir. Direkt uçuşlar yalnızca İstanbul-Ercan-İstanbul arasında olmaktadır. Böyle uyduruk testler ile olmayan virüsü bulma konusunda oyun oynamaya devam edilirse üçüncü aşamada, baştan itibaren ajan kaynayan KKTC’yi yerinde bulmayabiliriz.
 
Bu yaşananların üzerine Bill Gates’in 8 Ağustos 2020 tarihinde yaptığı  ABD'deki tüm testlerin çoğu tamamen gereksizdir, boşa harcanmıştır.” açıklamasının ile bir kez daha okunmasında fayda var.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Milletvekili Mustafa Baki Ersoy’un KKTC’de çıkartılan yalan test sonuçlarının, Türkiye ile KKTC hattında hangi oyunların oynandığının  ve kimin kime hizmet ettiğinin mutlaka araştırılması gerekiyor. KKTC’de Büyükelçimiz, Dışişleri Bakanlığımız ve T.C. Sağlık Bakanlığımız açıkça haksızlığa uğrayan ve ısrarla karantinaya almak isteyenlere karşı bir şey yapamıyor. KKTC Devleti de izlemeye devam etmektedir.
 
Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın ise konuya sessiz kalmadı. Bedri Yalçın: ''Bu yapılan olayları Türkiye Cumhuriyeti olarak takip edeceğiz. Bu tür propagandalar bizi asla yıldıramaz'' dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.