Recep Öztürk'ten Fatih Erbakan Paylaşımı
GÜNDEM, 31 Mart 2020 08:23Yeniden Refah Partisi Konyaaltı İlçe Başkanı Recep Öztürk, Parti Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın koronavirüs ile ilgili yapmış olduğu yazılı açıklamayı paylaştı.

Fatih Erbakan'dan çarpıcı 'coronavirüs' uyarısı:
Bunu yaparsak daha büyük belalara uğrarız!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan yaptığı yazılı açıklamada, "Yaşlılarına hürmet etmeyen, onlara eziyet eden bir toplum olursak, bu virüsten daha büyük musibetlere de duçar oluruz." uyarısında bulundu.
Koronavirüs salgını nedeniyle insanlığın büyük bir sıkıntıyla karşı karşıyayı olduğunu vurgulayan Erbakan, salgının ülkemizi ve tüm dünya ülkelerini tam bir kaos ortamına sürüklediğini belirtti.
Erbakan değerlendirmesinde, "Virüs krizi öyle bir noktaya ulaştı ki, hastalık bulaşması korkusuyla bir çok insan en sevdiklerinden bile kaçar oldu. Elbette ki bu noktada bilim insanlarının, uzmanların, doktorlarımızın tavsiyelerine kulak vermek ve alınan tüm tedbirlere titizlikle uymak son derece önemlidir. İnsan hayatının ve sağlığının korunması ve bu yolda “Tedbire tevessül” inancımızın bir gereğidir." ifadesini kullandı.
'Yaşlılarımız salgının sebebi değil mağdurudur'
Fatih Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkemizde bu salgın hastalık nedeniyle 65 yaş ve üzerindeki büyüklerimize koruma amaçlı olarak sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Bu yasak kapsamı içerisinde olan bazı büyüklerimiz, ya salgının etkilerinden yeterince haberdar olmadığı için veya bu konuda yeteri kadar hassas davranmadığı için sokağa çıkma yasağına riayet etmeyebiliyor, alınan tedbirlere uymayabiliyorlar. 65 yaş üzeri bazı büyüklerimizin bu tutumları, gençlerimizi büyüklerimize karşı ‘sorumsuz ve saygısız’ davranmaya asla ve asla itmemelidir. Unutmayalım ki, aile büyüklerimiz ve yaşlı amca ve teyzelerimiz tüm dünyanın maruz kaldığı ve mücadele ettiği 'Pandemi'nin sebebi ve sorumlusu değil, mağdurlarıdır.
Yaşlılarımıza karşı virüsün kaynağı onlarmış gibi bir davranış içerisine girmek, hem bilimsel olarak yanlıştır hem de her şeyden önce Dini ve kültürel değerlerimizin asla kabul etmeyeceği büyük bir ahlak yoksunluğudur. Büyüklerimizi inciterek hayatta kaldığımız bu fani dünyada huzur bize haram olur, yaşadığımız hayattan bize de bir hayır gelmez. Hayat ancak her yaştan aile bireyleriyle birlikte yaşandığında mutluluk ve huzur verir.
'Bu virüsten daha büyük belalara duçar oluruz'
Erbakan 'yaşlılarımızın değerini bilmez, Onlara saygıda hürmette kusur edersek, bizde evlatlarımızdan aynısını görmeden bu dünyadan göçmeyiz.' uyarısında bulanarak, "Yaşlılarına hürmet etmeyen, onlara eziyet eden bir toplum olursak, bu virüsten daha büyük musibetlere de duçar oluruz, Allah muhafaza buyursun …
Asırlar boyunca ahlakıyla, aile hayatıyla tüm dünyaya örnek olmuş bir millet olarak bizlere küçüklerimizi sevmek, büyüklerimize de hürmet etmek yakışır; ecdadımızın 1000 sene boyunca üç kıtaya adalet medeniyet ve ilim götürürken bağlı olduğu düsturlardan bir tanesi de işte budur. En büyük medeniyet örneği; kul haklarına sahip çıkmak ve tüm insanlığa şefkat ve merhamet göstermektir." dedi.
Gençlere önemli çağrı!
Milli Görüş lideri Fatih Erbakan bilim adamlarının geliştireceği ilaçlar ve tüm sağlık çalışanlarımızın gayretli çalışmaları neticesinde bu sıkıntılı günler de geçeceğini vurgulayarak, "Yeter ki biz, bizi biz yapan değerlerimizden ödün vermeyelim, sevgi ve merhamet duygularımızı kaybetmeyelim. Tüm gençlerimizi; bu zor günlerde aile büyüklerine karşı hata yapmamaya, onlara en güzel şekilde hizmet etmeye, ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmaya davet ediyorum. Emin olalım ki, hepimiz anne babamıza yaptıklarımızın aynısını evlatlarımızdan göreceğiz. Kendimize reva görmeyeceğimiz incitici ve kalp kırıcı yanlışları aile büyüklerimize biz yapmayalım; “Bizi biz yapan aile değerlerimizi çiğneyerek hayatta kalmak, içimizdeki insanı öldürerek yaşamak demektir.” sözleriyle açıklamasını tamamladı.
GÜNDEM, 31 Mart 2020 08:23
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

ORHAN BERİDZE’NİN “YÜZYILINSEVDASI” ANILARIM ADLI KİTABININ TANITIMI YAPILDI

EFENDİ EMLAK - EFENDİ ÖZDEMİR: AZMİN VE GÜVENİN ÖYKÜSÜ

AKP Genel Merkez Binası Önünde Polis İntiharı

Muratpaşa'daki Turistik Tesislerde Yangın Güvenliği Alarmı: 191 Tesiste Eksiklik Tespit Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti Heyetini Kabul Etti: Görüşme Sonrası İlk Açıklamalar Geldi

Berkay Gezgin Tahliye Edildi

İyi Parti Terme İlçe Başkanlığı’nda Şakir Şahin Dönemi Başladı

İMAMOĞLU’NDAN SOYKAN VE AĞIREL’E DESTEK: “GERÇEKLERDEN NE KADAR KAÇABİLİRSİNİZ Kİ?”

MANAVGAT’TA BEYİN DAMAR HASTALIKLARI SEMİNERİ

Kepez’den sınav haftasında öğrencilere sıcak çorba

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Polis Haftası Kutlaması: “180 Yıldır Milletin Huzur Bekçisi”

Senai Ergünöz “Vatan için canla başla görev yapan kahramanlarımızı minnetle anıyorum”

Antalya Döşemealtı'ndaki Hizmet Eksiklikleri Yeniden Refah Adayı Mesut Hekimoğlu'nun Gündeminde

KENAN ATEŞ KİMDİR?

Kepez’in fizik tedavi hizmetlerine yoğun ilgi

Kepez’den Ceza İnfaz Kurumunda Kütüphane Haftası Etkinliği

Kepez Meclisi’nden Edip Akbayram ve Volkan Konak’a vefa

Kepez‘in Kariyer ve İstihdam Günleri başladı

Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi İl Eylem Planı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin'in 10 Nisan Polis Günü Mesajı

19-27 Mart Tarihleri Arasında 519 Düzensiz Göçmen Yakalandı

BAŞKAN İSMAİL ÇAĞLAR'DAN TEPKİ: "SARI SAYFA’YA KİM DUR DİYECEK?"

ANAHTAR PARTİ İL BAŞKANINDAN “İKLİM KANUNU TASARISI”NA TEPKİ: "YERLİ ÜRETİCİYİ ZAYIFLATAN, KAMU YARARINDAN UZAK BİR METİN"

"MAZBATA ALDIKTAN SONRA İLK İŞ OLARAK EMEKÇİ KIYIMINA BAŞLADILAR "

Minik Azad İçin Yardım Çağrısı: Para Değil, Aşı Bekliyoruz

Polis Haftasında 180 Fidan Toprakla Buluştu

7 Milyon 150 Bin Adet Uyuşturucu Hap, 2 Ton 680 Kg Uyuşturucu Hap Yapımında Kullanılan Kimyasal Madde ve 10 Kg Ham Madde Ele Geçirildi

Adan Asar’dan TBMM’de Ziyaret

Şükriye Ertekin: Sağlık Sektöründen Emlak Dünyasına Uzanan Başarı Hikayesi

İstanbul Şişli'de Öldürülen Hamile Kadın Kader Küçükcoşkun ve Gültekin Gezer'in Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Narkotik Suçlarla Mücadelede Antalya'da Operasyonlar Gerçekleştirildi

Termeliler "MEHMETÇİK GAZZE'YE " KAHROLSUN ISRAİL" dedi

İYİ Parti'deki Gerginlik Tavan Yaptı: Erten Kayan İstifa Etti

DAVUTOĞLU’NDAN ÖZEL’E ZİYARET... ÖZGÜR ÖZEL: “BANA CEZA GELİRSE BAHÇELİ’YE RÜCU ETTİRİRİM”

İMAMOĞLU CEZAEVİNDEN SESLENDİ: “ÇOCUKLAR ‘SAVCI OLACAĞIM, SENİ KURTARACAĞIM’ DİYOR”

ABB BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TÜRKİYE-ALMANYA KARDEŞ ŞEHİRLER ZİRVESİ’NDE

FORUM MURATPAŞA’DA GÜNDEM TARIM

ABDURRAHMAN DİNLER, ANTALYA’DA İÇ MEKAN TASARIMINA YÖN VERİYOR RESTORE İNŞAAT, LÜKS YAŞAM ALANLARININ MİMARI OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR

Ekrem İmamoğlu’nun Avukatlarından Tutukluluğa İtiraz: "İddialar Değil, İftira"
