Trafik kazası sonrası cinayette 2 kardeş hakim karşısında
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 12 Ocak 2021 20:20ANTALYA'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada, Oğuzhan İzmirlioğlu'nun (22) ölümüne 5 kişinin ise yaralanmasına neden olan Azmi Akkurt ile ağabeyi Nazım Akkurt, ilk kez hakim karşısına çıktı.

ANTALYA'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada, Oğuzhan İzmirlioğlu'nun (22) ölümüne 5 kişinin ise yaralanmasına neden olan Azmi Akkurt ile ağabeyi Nazım Akkurt, ilk kez hakim karşısına çıktı. Kavgada bıçağı kullanan Azmi Akkurt, "Yaşananlardan dolayı pişmanım" dedi.Olay, geçen yıl 13 Ekim gecesi saat 00.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi Eski Lara Yolu'nda meydana geldi. Nazım Akkurt yönetimindeki 07 AHN 385 plakalı otomobil, park halindeki 34 NK 9117 plakalı otomobile çarptı. Kaza sırasında kafede bulunan park halindeki aracın sürücüsü, kafe sahibi, kafe çalışanları ile otomobil sürücüsü Nazım ve Azmi Akkurt kardeşler arasında kavga çıktı. Kavgada Azmi Akkurt yanındaki bıçakla kafede garson olarak çalışan Oğuzhan İzmirlioğlu, Burak B., Ozan A., Utku Ö. ve Mehmet Y.K.'yi bıçakladı. Kavgada Azmi Akkurt, ağabeyi Nazım'ı da bıçakla yaraladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılardan Oğuzhan İzmirlioğlu, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Gözaltına alınan Azmi Akkurt, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Nazım Akkurt ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Hakkında 'kasten öldürme' suçundan dava açılan ve ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık Azmi Akkurt ile 'azmettirmekten' yargılanan kardeşi tutuksuz sanık Nazım Akkurt, 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Azmi Akkurt duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılırken, şikayetçiler ile sanık avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.
'BIÇAĞIN KİME İSABET ETTİĞİNİ ANLAYAMADIM'
Savunmasında, alkol aldıktan sonra ağabeyi Nazım ile kaza yaptıklarını belirten Azmi Akkurt, şöyle konuştu: "Kazadan sonra sürücü koltuğundaki ağabeyime tepki gösterdim. Bu sırada kafeden çarptığımız aracın sahibi çıktı ve hatanın bizde olduğunu söyledik. Hatta istemeleri halinde zararı karşılayabileceğimizi, istemezse de polise haber verebileceğini belirttik. Bu arada kafeden çıkan bir kişi bize ağır küfürler etti. Ortam kalabalıklaştı. Üzerimize geldiler. Dayak yiyeceğimizi anladığım için ağabeyimi sakinleştirmeye çalıştım. Maktul Oğuzhan üzerime doğru gelerek bana parmağını salladı ve göğsümden itti. Ben de ona tokat attım. Oradakiler üzerime gelince yanımdaki bıçağı çıkartarak rastgele savurdum. Bıçağın kime isabet ettiğini anlayamadım. Kavga yolun karşısına taşındı ve grup burada beni darbetmeye başladı. Yerden kalktım ve kaçtığım sırada maktul Oğuzhan'ı karşımda gördüm. Oğuzhan'ın elinde parlak bir cisim vardı ve kendimi korumak için maktule doğru savurdum. Bir defa savurduğumu hatırlıyorum. Maktul yere düştü. Ben olay sırasında ağabeyimin yaralandığını, polisler geldikten sonra gördüm. Yaşananlardan dolayı pişmanım."Tutuksuz sanık Nazım Akkurt ise kardeşinin anlattıklarına katılarak, şunları söyledi: "Ben maktulün öldürülmesi ile ilgili kardeşim Azmi'ye 'Vur, öldür onları, vur. Biz adamın anasını böyle sinkaf ederiz, aslan kardeşim. Gebersinler' şeklinde sözler söylemedim. Küfrettiğim iddiasını kabul ediyorum."Duruşmada dinlenen bazı tanıklar ise tutuklu sanığın cinayeti işlediğini gördüklerini belirterek, iki sanığın da olay sırasında aşırı alkollü olduklarını ifade etti.Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.


ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 12 Ocak 2021 20:20
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

SKY HABER TV GENEL SEKRETERLİĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

“Gönül Dağı Nefesi” Yaza Merhaba Konseri İçin Geri Sayım Başladı

Figen Kaya’nın Sunumuyla Mustafa Ortaç’a Saygı Gecesi

KALSİAD’dan İş Dünyasına Net Mesaj: Gösteri Değil, Üretim Zamanı

GERİDE DUA ORDUSU BIRAKTILAR BİR ZAMANLAR DİYARBEKİR BEYEFENDİLERİ

ATO’daki Ödül Töreninde Sabiha Karaosman Fark Yarattı

İZENERJİ’de Yetki Krizi: Toplu Sözleşme Görüşmeleri Masada Kaldı

Cengiz Kurtoğlu, ARKON’un Eğitim Projesi İçin Bursa’da Sahne Alacak

Tarım ve Orman Bakanı Ordu’ya geliyor

Girişimcilikte 15 Yıllık Başarı Hikayesi: İbrahim İpek ve İpekyolu Grup

Ahmet Büyükgümüş Diyarbakır’a Geliyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs Kararı: Kadıköy Meydanı'nda Kutlanacak

Ziraat Türkiye Kupası Finali İçin Yeni Stadyum Arayışı!

ROK’tan İki Gazeteciye Suç Duyurusu: “Evleri Basılsın, Dijital Cihazlarına El Konulsun”

CHP Lideri Özgür Özel'den Danıştay Ziyareti: "İmamoğlu'nun Diploması Gündeme Gelmedi"

Sevgi Demir Coşkun, iddiaları reddederken, “Polatlı halkı gerçeği biliyor” dedi

Cemal Peker’den Uluslararası Başarı

Türk Dünyası'nda dağılma tehlikesi: Uzmanlar endişeli

METROTÜRK TV’DEN MUHTEŞEM AÇILIŞ

Kocagöz’den 23 Nisan’da çocuklara en güzel hediye: Nutuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan’a özel coşku dolu program

“Bu Nasıl Kardeşlik, Bu Nasıl Türklük?”

SASAD’DAN GAZİANTEP’DE UNUTULMAZ SANAT GECESİ

OF ÇAYKARA DERNEĞİ 50. YILINDA GÖRKEMLİ BİR GECEYE İMZA ATTI

MSB'den Yunanistan'ın Deniz Planlamasına Eleştiri

6 gündür kayıp olan 7 yaşındaki Cumali Timi'nin cansız bedeni bulundu

34 Yıl Kesinleşmiş Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Konyaaltı İlçesinde Kovalamaca Sonucu Yakalandı

Dini İnaç ve Duyguların Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık Yapan 3 Şüpheli Tutuklandı

Tekirdağ’da Çocuklara Teorik ve Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi

“NARKOKAPAN-ANKARA” Operasyonu Kapsamında 525 Torbacı Gözaltına Alındı

17 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Operasyon Düzenlendi

10 İl Merkezli "Siber Suç ve Suçlulara" Yönelik Operasyon Düzenlendi

Sakiler'den muhteşem konser

Güçlü Türkiye Partisi’nden Büyük Hamle: Muharrem Gözkaya A Takımını Açıkladı!

DEM'Lİ BELEDİYELERDE "EKSİK MAAŞ " İNFİALI

Zafer Partisi'nden Adalet Bakanlığı Önünde "Ümit Özdağ’a Özgürlük" Çağrısı

Tarkan'ın Acı Günü: Annesi Neşe Tevetoğlu Hayatını Kaybetti

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül Tutuklandı

TİP'ten AYM Kararı Sonrası Açıklama: “Can Atalay’a Vekilliği İade Edilmeli, Derhal Serbest Bırakılmalıdır”
