Muratpaşa, insani gelişme endeksinde en üstte
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 29 Ocak 2021 04:24Muratpaşa Belediyesi İNGEV tarafından açıklanan İnsani Gelişme Endeksi’nde en iyi şehirlerin yer aldığı yeşil bölge içinde yer aldı.

Muratpaşa Belediyesi İNGEV tarafından açıklanan İnsani Gelişme Endeksi’nde en iyi şehirlerin yer aldığı yeşil bölge içinde yer aldı.
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde her yıl açıklanan İnsani Gelişme Endeksi’nde en iyi şehirlerin yer aldığı yeşil bölge içinde yer aldı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, “İNGEV’e kamu yönetimlerini insani gelişme kriterlerine göre bütçe öncelikleri belirlemeye ve insan merkezli kamu yönetimini teşvik ettiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.
İNGEV’in, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde yaptığı İnsani Gelişme Endeksi-İlçeler (İGE-İ) çalışması 2020 sonuçları açıklandı. İNGEV’in Youtube kanalı üzerinden online gerçekleştirilen programda, ‘Çok Yüksek İnsani Gelişme’ endeksinde yer alan ilçelerin belediye başkanlarına da ödülleri takdim edildi.
Üçüncüsü açıklanan İnsani Gelişme Endeksi’nde 30 büyükşehir belediyesinden nüfusu 150 binin üzerinde olan 138 ilçe değerlendirmeye alındı. İlçeler, aralarında eğitim, sağlık, toplumsal cinsiyet eşitliği, ulaşım ve erişebilirlik gibi 9 kategoride değerlendirildi. Bu 9 kategoride 81 değişken indeksin oluşturulmasında ele alınırken belediyeler faaliyet raporlarının yanı sıra gizli vatandaş anketiyle de incelendi. İNGEV, gizli vatandaş anketi için 21 farklı senaryo oluşturdu. Bu senaryolara göre belediyeler tek tek değerlendirildi.
Bunun sonucunda 138 ilçe belediyesinden 34 belediye çok yüksek insani gelişmeyi gösteren yeşil bölgede yer aldı. Muratpaşa Belediyesi, geçmiş yıllarda yakaladığı bu başarıyı 2020’de de sürdürerek Türkiye’nin en yüksek insani gelişme endeksine sahip ilçe belediyelerinden biri oldu.
İnternet yayınına canlı bağlanan Belediye Başkanı Ümit Uysal, İNGEV’in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde gerçekleştirdiği bu endeksin çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Türkiye’nin insani gelişmişlik düzeyine katkı veren herkese teşekkür eden Uysal, şunları söyledi: “İnsan öncelikli bir belediyecilik, kamu yönetimi icrası gerçekleştiriyorsanız bu endekste yukarı doğru çıkmanız mümkün. Daha çok yapıları, insanların yaşamına doğrudan dokunmayan çalışmaları önceliğe alıyorsanız o zaman endekslerde yukarı çıkmanız mümkün olmuyor. İNGEV’e kamu yönetimlerini insani gelişme kriterlerine göre bütçe öncelikleri belirlemeye ve insan merkezli kamu yönetimini teşvik ettiği için çok teşekkür ediyorum.”
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 29 Ocak 2021 04:24
Yorumlar (0)

Engelsiz Aslanlar Zirvede!

Mersin’de 21 Nisan’da Güzellik, Stil ve Başarının Buluştuğu Ödül Gecesi Düzenlenecek

Gazeteci İmran Ünal Kimdir?

Miniklere Büyük Ders: “Birlikte Daha Güçlüyüz” Raflarda!

Genel af olmadan DEM, Türkiye Partisi olabilir mi?

Kürtçe ezgilerle kültür köprüsü kuran müzik grubu: Nas'ın hikâyesi, amacı ve yarına mirası

SKY HABER TV GENEL SEKRETERLİĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

“Gönül Dağı Nefesi” Yaza Merhaba Konseri İçin Geri Sayım Başladı

Figen Kaya’nın Sunumuyla Mustafa Ortaç’a Saygı Gecesi

KALSİAD’dan İş Dünyasına Net Mesaj: Gösteri Değil, Üretim Zamanı

GERİDE DUA ORDUSU BIRAKTILAR BİR ZAMANLAR DİYARBEKİR BEYEFENDİLERİ

ATO’daki Ödül Töreninde Sabiha Karaosman Fark Yarattı

İZENERJİ’de Yetki Krizi: Toplu Sözleşme Görüşmeleri Masada Kaldı

Cengiz Kurtoğlu, ARKON’un Eğitim Projesi İçin Bursa’da Sahne Alacak

Tarım ve Orman Bakanı Ordu’ya geliyor

Girişimcilikte 15 Yıllık Başarı Hikayesi: İbrahim İpek ve İpekyolu Grup

Ahmet Büyükgümüş Diyarbakır’a Geliyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs Kararı: Kadıköy Meydanı'nda Kutlanacak

Ziraat Türkiye Kupası Finali İçin Yeni Stadyum Arayışı!

ROK’tan İki Gazeteciye Suç Duyurusu: “Evleri Basılsın, Dijital Cihazlarına El Konulsun”

CHP Lideri Özgür Özel'den Danıştay Ziyareti: "İmamoğlu'nun Diploması Gündeme Gelmedi"

Sevgi Demir Coşkun, iddiaları reddederken, “Polatlı halkı gerçeği biliyor” dedi

Cemal Peker’den Uluslararası Başarı

Türk Dünyası'nda dağılma tehlikesi: Uzmanlar endişeli

METROTÜRK TV’DEN MUHTEŞEM AÇILIŞ

Kocagöz’den 23 Nisan’da çocuklara en güzel hediye: Nutuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan’a özel coşku dolu program

“Bu Nasıl Kardeşlik, Bu Nasıl Türklük?”

SASAD’DAN GAZİANTEP’DE UNUTULMAZ SANAT GECESİ

OF ÇAYKARA DERNEĞİ 50. YILINDA GÖRKEMLİ BİR GECEYE İMZA ATTI

MSB'den Yunanistan'ın Deniz Planlamasına Eleştiri

6 gündür kayıp olan 7 yaşındaki Cumali Timi'nin cansız bedeni bulundu

34 Yıl Kesinleşmiş Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Konyaaltı İlçesinde Kovalamaca Sonucu Yakalandı

Dini İnaç ve Duyguların Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık Yapan 3 Şüpheli Tutuklandı

Tekirdağ’da Çocuklara Teorik ve Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi

“NARKOKAPAN-ANKARA” Operasyonu Kapsamında 525 Torbacı Gözaltına Alındı

17 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Operasyon Düzenlendi

10 İl Merkezli "Siber Suç ve Suçlulara" Yönelik Operasyon Düzenlendi

Sakiler'den muhteşem konser
