Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Üçgen Mahallesi’ne cami yapıldı
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 05 Mart 2021 06:06Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Üçgen Mahallesi’nde cami hasreti sona erdi. Eski Şarampol Polis Karakolunun yerine yapılan cami, ismini vermek istemeyen bir hayırsever tarafından 3 ortak ile inşa edildi. Caminin halısı Bucak’tan getirildi, elektrik ve ses düzeneği mahalleli tarafından yapıldı. Camiye hayırseverin köyü olan “Ahmetler” adı verildi.

Caminin açılışından önce protokol üyeleri ve vatandaşlar, Bitlis’in Tatvan ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 11 Mehmetçik için Fatiha okudu. Fatiha’nın ardından açılış konuşmaları yapılarak dualar eşliğinde camiinin kırmızı kurdelesi protokol tarafından kesildi. Protokol ve vatandaşlar hep birlikte Cuma Namazı kıldı.
“Ancak gönlü güzel insanlar böyle işleri yapabilir”
Ahmetler Camii açılışında konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Ancak gönlü güzel insanlar böyle işleri yapabilir. Allah sayılarını arttırsın. Ne diyor İstiklal Marşı’nın yazarı: “Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.” Allah Türk yurdu olan İslam Yurdu olan Antalya’nın üzerinden ezanı eksik etmesin. Camimiz hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
“Bir hayırsever kardeşimiz ben burayı yaptırırım diye yola çıktı”
Antalya Eski İl Müftüsü Osman Artan ise Üçgen Mahallesinde yıllardır vatandaşların böyle bir caminin açılmasını istediklerini hatırlatarak, "Yakın yerde bir camii yok. Daha önce burası, Şarampol Karakolu olarak yıllarca hizmet etmiş bir yer. Karakol yıkıldıktan sonra hazineye ait bu yeri İl Müftülüğüne camii ve İl Müftülüğü Hizmet binası yapılmak üzere tahsisi alındı. İsminin zikredilmesini istemeyen bir hayırsever kardeşimiz ben burayı yaptırırım diye yola çıktı. Allah kendisinden razı olsun 3 kişi ile beraber yola çıkıldı daha sonra vatandaşlarımızın yoğun bir yardımı oldu” diye konuştu.
“Camilere, ibadethanelere bütün kuruluşlarımız gibi çok önem veriyoruz”
Açılışta konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Murat Uysal ise şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, "Bütün şehitlerimizin anısı önünde saygı ile eğiliyoruz. Yine Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün gazilerimiz, geçmişimizde kanıyla, canıyla, vatanımıza emek vermiş, hizmet etmiş bütün insanlarımızı şükranla yad ediyorum. Camilere, ibadethanelere bütün kuruluşlarımız gibi çok önem veriyoruz. İnsan, fiziki mekanların yanı sıra maneviyatı ile tamamlanan bir canlı. Dolayısı ile gereken iş birliğini hep birlikte ortaya koyuyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Açılışını yaptığımız cami, Üçgen Mahallesi’nde büyük bir ihtiyaçtı”
Açılışı yapılan caminin Üçgen Mahallesi’nde büyük bir ihtiyacı karşıladığını söyleyen AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ise "Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 11 vatan evladımızı kaybettik. Yüreğimiz yandı. Açılışını yaptığımız cami, Üçgen Mahallesi’nde büyük bir ihtiyaçtı. Bu camiyi buraya inşa eden herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Ahmetler Camii hizmete açılarak ilk Cuma Namazı kılındı.
Caminin açılışına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya İl Müftü Vekili Osman Demirel, Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal, geçmiş dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eski il Müftüsü Osman Artan ve vatandaşlar katıldı.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 05 Mart 2021 06:06
Yorumlar (0)

Samsun'daki Hukuk Bürosu Alacaklının Akrabalarınada İcra Dosyası Gönderiyor

İsa Evce 'Güvenle yükselin, sağlam temellerde yaşayın’

Antalya Sahillerinin Tatlı Müdavimi: Kruvasan Aşığı Sokak Köpeği Gönülleri Fethetti

Denizli'de Miras Kavgasında Yeni Gelişme

Vali Şahin’in “Antalya’nın Huzuru” Mart Ayı Değerlendirmesi

İsa Evce " EV YAPI YENİ PROJELERLE HİZMETİNİZDE "

FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda 20 Şüpheli Yakalandı

Jandarma’dan Çocuklara Çevre Bilinci Aşılayan Fidan Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Başakşehir’de 880 Kg Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Konyaaltı Sahili'nde deniz dibi temizliği yapıldı

"Liseler Ayakta: Proje Okul Tayinlerine Tepki Çığ Gibi Büyüyor"

Çin önemli endüstriyel metallerin ihracatını durdurdu

Forum Muratpaşa'da tarımın yol haritası belirlendi

BAŞKAN KOTAN ÇAKIRLAR'DA BÖLGE HALKIYLA BULUŞTU

Fethiye Üzümlü’de Doğayla İç İçe Bir Gün: 14. Mantar Festivali’nde “Her Yerde Onlar” Rüzgârı

Prof. Dr. H. Yalçın Yüksel’den Veda Mesajı: “Bu Ailenin Bir Parçası Olmaktan Gurur Duyuyorum

İBRAHİM AYDEMİR " TAHSİN BAYRAMOĞLU ERZURUM’A ADANMIŞ BİR ÖMÜRDÜ"

Ordu Royal 52 Hotel’de Düzenlenen “Karadeniz’in Değerleri” Ödül Töreni Sahiplerini Buldu

Melih Güner, “Gazze İçin Sadece Dua Etmeyeceğiz, Gerekirse Canımızı Vereceğiz!”

Gençlik Politikalarının Mimarı Hüseyin Celep, Türkiye Genelinde Mesleki Eğitim Seferberliği Başlatıyor

Fırat Seydaoğlu Genel Hizmetler Kategorisinde Zirvede

Trafik Birimlerince Son 2 Haftada Yapılan Denetimler

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Kapsamında Son 1 Haftada Yapılan Çalışmalar

Alanya’ da Fuhuş Operasyonunda 3 şahıs TUTUKLANDI

Down Sendromlu İnzile Polis Oldu, Heyecanı Herkesi Mutlu Etti

“İnsan Ticareti ve Göçmen Kaçakçılığı” Suçundan Kırmızı Bültenle Aranan Suç Örgütü Elebaşı "Assad Ali Gomaa Khodır" İstanbul'da Yakalandı

Ordu AFAD Ekiplerince Minik Öğrencilere Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı ve Afetlerde Yapılması Gerekenler Hakkında Bilgi Verilerek Afet Bilinci Aşılandı

Aydın’daki Fuarda Jandarma Standına Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Ankara’da ‘Türk Polis Tarihi Sergisi’ Düzenlendi

Jandarma, Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı’nda Öğrencilerle Bir Araya Geldi

23 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Dev Operasyon

Terme’de “Tekbir Cuması” Çağrısı Karşılık Buldu: Onlarca Kişi Gazze İçin Meydanda Tekbir Getirdi

“Bir Çocuk Bir Oyuncak” Kampanyasıyla Hataylı Çocukların Yüzü Gülecek

Selin'in adı Çorum'da yeni bir okulda yaşatılıyor

Selin'in adı Çorum'da yeni bir okulda yaşatılıyor

Antalya Esnaf Camiasına Yönelik İtibar Suikastlarına Cevabımızdır

Ekrem İmamoğlu'ndan Silivri'de Tarihi Savunma: “Evlatlarımı Bırakın, Benim İçim Acıyor İçim!”

GÜLAY ÖZDEN: AZİMLE BAŞLAYAN YOLCULUK, GOBU CAFE İLE TAÇLANDI!

İmamoğlu’nun Akın Gürlek Davası 16 Haziran’a Ertelendi
