Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu, kentin gündeminde yer alan konuları görüşmek amacıyla toplandı
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 18 Mart 2021 10:06Antalya gündeminde uzun süredir yer alan Düden Çayı’ndaki kirlilik, Konyaaltı Sahili’ndeki işgal ve kaçak yapılar ile falezlerin ışıklandırılması konuları Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda tartışıldı.

Antalya gündeminde uzun süredir yer alan Düden Çayı’ndaki kirlilik, Konyaaltı Sahili’ndeki işgal ve kaçak yapılar ile falezlerin ışıklandırılması konuları Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda tartışıldı.
Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu, kentin gündeminde yer alan konuları görüşmek amacıyla toplandı. Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda pandemi koşulları gözetilerek yapılan Mart ayı Yürütme Kurulu toplantısında Düden Çayı’ndaki kirlilik, Konyaaltı Sahili’ndeki işgaller ve kaçak yapılar ile falezlerin ışıklandırılması konuları görüşüldü. Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt’un başkanlığında yapılan toplantıda, görüşülen konularla ilgili rapor hazırlanması, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve hazırlanacak raporların ilgili kurumlara gönderilmesi kararlaştırıldı.
“Düden Çayı’ndaki kirlilik”
Toplantıda Yürütme Kurulu üyelerinden oluşan komisyon tarafından hazırlanan ‘Düden Çayı’ndaki Kirlilik’ konulu bir sunum yapıldı. Sunumda Düden Çayı’ndaki sorunun bir kokuyla ortaya çıktığı belirtilerek, geçmiş yıllarda benzer bir problemin yaşandığı ve Mart 2015 tarihli grup raporlarına yansıdığı vurgulandı. Toplantıda o raporun bugün yaşanan durumu da özetlediği ifade edildi. Düden Çayı’nda meydana gelen ve balık ölümlerine neden olmasından dolayı ülke gündeminde tartışma oluşturan konuyla ilgili sunumda önemli tespitler yer aldı. Toplantıda konuyla ilgili bir rapor hazırlanarak ilgili kurumlara gönderilmesi ve kamuoyuyla paylaşılması kararlaştırıldı.
“Konyaaltı Sahili’ndeki işgaller”
Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısının bir diğer önemli konusu ise Konyaaltı Sahili’ndeki işgaller ve kaçak yapılar oldu. Konuyla ilgili Yürütme Kurulu Üyesi Mimar Recep Esengil tarafından bilgi verildi. Konyaaltı Sahili ile ilgili alan yönetimi bulunduğu ancak bunun yıllardır uygulanmaması eleştiri konusu oldu. Konyaaltı Sahili’nin seçimden önce ve sonra devam eden işgaller ve kaçak yapılaşmadan dolayı giderek daha kötüye gittiğini vurgulayan Recep Esengil, bu konuda ilgili kurumların gerekli denetimleri yapmasından öte, uygulamalara dikkat edilmesi gerektiğine işaret etti. Konyaaltı Sahili’ndeki ulaşım ve otopark sorunu ile sahil alanının halkın kullandığı alanlarının giderek daralması da gündeme getirilerek, bu konuda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması ve bir politika üretilmesi gerektiği belirtildi.
“Falezlerin ışıklandırılması projesi”
Kentte tartışma oluşturan falezlerin ışıklandırılması önerisi de Yürütme Kurulu’nda görüşüldü. Konuyla ilgili Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nihat Dipova tarafından bir değerlendirme yapıldı. Ortada henüz bir ışıklandırma projesinin olmadığı hatırlatılırken, bu önerinin bilimsel bir çalışma yapılmadan hayata geçmesi durumunda bölgedeki flora ve ekosistem başta olmak üzere doğal yapının zarar göreceği vurgulandı. Benzer projenin geçmişte de kentin gündemine getirildiğinin hatırlatıldığı toplantıda, geçmiş dönemlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bu projenin falezlere ve doğal yaşama vereceği zararlara ilişkin bir rapor sunulduğu kaydedildi. Falezlerin ışıklandırılmasıyla ilgili bilimsel bir çalışma yapıldıktan sonra bu projenin hayata geçirilip geçirilmeyeceğine karar verilmesi gerektiğinin daha doğru bir yaklaşım olacağı ifade edildi.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 18 Mart 2021 10:06
Yorumlar (0)

Sevgi Demir Coşkun, iddiaları reddederken, “Polatlı halkı gerçeği biliyor” dedi

Cemal Peker’den Uluslararası Başarı

Türk Dünyası'nda dağılma tehlikesi: Uzmanlar endişeli

METROTÜRK TV’DEN MUHTEŞEM AÇILIŞ

Kocagöz’den 23 Nisan’da çocuklara en güzel hediye: Nutuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan’a özel coşku dolu program

“Bu Nasıl Kardeşlik, Bu Nasıl Türklük?”

SASAD’DAN GAZİANTEP’DE UNUTULMAZ SANAT GECESİ

OF ÇAYKARA DERNEĞİ 50. YILINDA GÖRKEMLİ BİR GECEYE İMZA ATTI

MSB'den Yunanistan'ın Deniz Planlamasına Eleştiri

6 gündür kayıp olan 7 yaşındaki Cumali Timi'nin cansız bedeni bulundu

34 Yıl Kesinleşmiş Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Konyaaltı İlçesinde Kovalamaca Sonucu Yakalandı

Dini İnaç ve Duyguların Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık Yapan 3 Şüpheli Tutuklandı

Tekirdağ’da Çocuklara Teorik ve Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi

“NARKOKAPAN-ANKARA” Operasyonu Kapsamında 525 Torbacı Gözaltına Alındı

17 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Operasyon Düzenlendi

10 İl Merkezli "Siber Suç ve Suçlulara" Yönelik Operasyon Düzenlendi

Sakiler'den muhteşem konser

Güçlü Türkiye Partisi’nden Büyük Hamle: Muharrem Gözkaya A Takımını Açıkladı!

DEM'Lİ BELEDİYELERDE "EKSİK MAAŞ " İNFİALI

Zafer Partisi'nden Adalet Bakanlığı Önünde "Ümit Özdağ’a Özgürlük" Çağrısı

Tarkan'ın Acı Günü: Annesi Neşe Tevetoğlu Hayatını Kaybetti

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül Tutuklandı

TİP'ten AYM Kararı Sonrası Açıklama: “Can Atalay’a Vekilliği İade Edilmeli, Derhal Serbest Bırakılmalıdır”

Armağan Çağlayan'dan Sırrı Süreyya Önder’e Yapılan Yorumlara Tepki: “Çatalca Müftüsü mü Olduk?”

İmamoğlu'ndan Bahçeli'ye Yanıt: "Açıklamalarını Önemli Buluyorum"

Kepez’in Nasreddin Hoca Kreşleri için ön kayıt dönemi başladı

FoodFest Antalya için hazırlıklar sürüyor

FORUMDAN İCRAATA: MURATPAŞA’DAN 10 TONLUK TARIM DESTEĞİ

Mehmet Ali Erbil'e hapis cezası

Diyarbakır’da Bireysel Silahlanma Tehlikesi: 23 Tutuklama ile Sonuçlanan Kanlı Çatışma

İki hisseye kredili işlem yasağı

Başkan Kotan Çakırlar'da bölge halkıyla buluştu

Kepez Kitap Fuarı başlıyor: Edebiyat dolu günler Antalyalıları bekliyor

Kepez Belediyesi’nden Kızılay’a kan bağışı desteği

Türk Dünyasının renkleri Kepez’de buluştu

Antalya'da 8.9 Milyar TL’lik suç ağı çökertildi!

Antalya'da markette yangın çıktı!

Vali Şahin’den Antalya Turizmi Ve Altyapı Çalışmaları Hakkında Açıklamalar
