Rabia Doğan'ın katili Besat Doğan tutuklandı!
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 23 Mart 2021 12:41Antalya'nın Alanya ilçesinde meydana gelen cinayet Türkiye'nin gündemine oturdu. Boşanma aşamasındaki eşi Rabia Doğan'ı kurşun yağmuruna tutarak öldüren, Rabia Doğan'ın yanındaki H.B.'yi de ağır yaralayan Besat Doğan, emniyet güçlerince yakalanarak gözaltına alınmıştı. Son dakika haberine göre, katil zanlısı koca çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Oba Mahallesi'nde 21 Mart'ta takip ettiği eşi Rabia Doğan'ı (34) silahlı saldırı sonucu öldürüp, yanındaki H.B'yi yaralayan Besat Doğan'ın (52) emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen Besat Doğan, adliyeye sevk edildi. Besat Doğan'ın, bu sırada, kendisine destek veren bir arkadaşına "Bu memlekette kimseyi gezdirmem, sen rahat ol." yanıtını verdiği duyuldu. Besat Doğan, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince kasten öldürme suçundan tutuklandı.
"EŞİM UYUŞTURUCU KULLANIYORDU"
Besat Doğan, emniyetteki ilk ifadesinde, yaklaşık 4 yıldır cezaevinde olduğunu, bu sürede eşinin uyuşturucu kullandığını öğrendiğini öne sürdü.
"EŞİMİ H.B.'NİN MOTOSİKLETİNE BİNERKEN GÖRDÜM"
Akraba ziyaretinde tartıştığı eşinin jandarmaya gittiğini belirten Besat Doğan, jandarma merkezinin önüne gittiğinde eşini uyuşturucuya alıştırdığını düşündüğü H.B. ile motosiklete binerken gördüğünü ve H.B'nin kendisine sırıtarak baktığını savundu.
Bunun üzerine sinirlenerek arkadan aracıyla takip ettiğini anlatan Besat Doğan, ifadesinde şunları kaydetti:
"AMACIM EŞİMİ VURMAK DEĞİLDİ"
"Benzinliğin önüne geldiğinde araçtaki silahı alarak H.B'ye doğru ateş ettim. Motosikletten ikisinin de düştüğünü gördüm. H.B. kaçmaya başladı. Araçtan inerek H.B'nin arkasından gittim. Bu sırada Rabia, elimdeki tabancaya sarıldı ve gitmeme engel oldu.
O sırada yaşanan arbedede silah birkaç el ateş aldı. Rabia yere düştü. Tekrar H.B'nin peşinden gittim.
Birkaç el daha ateş ettim. Daha sonra aracıma binerek olay yerinden ayrıldım. Amacım eşimi vurmak değildi. H.B'nin eşimden uzak durmasını sağlamak için onu vurmak istedim ama öldürmek istemedim."
RABİA TOPRAĞA VERİLDİ
Bu arada, hayatını kaybeden Rabia D'nin Antalya Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı.
Ailesi tarafından teslim alınan Rabia D'nin cenazesi, Alanya ilçesi Kestel Hanönü Mezarlığı'nda toprağa verildi.
KAMERA KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan, olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, Besat Doğan'ın elindeki silahla, motosikleti kullanan H.B'yi kovalaması ve ateş etmesi yer alıyor.
Alanya'daki cezaevinden izinli çıkan hükümlü Besat Doğan, Oba Mahallesi Eski Gazipaşa Caddesi'nde motosikletli H.B. ile yanındaki Rabia Doğan'yi silahla yaraladıktan sonra kaçmıştı. Ağır yaralanan Rabia Doğan kaldırıldığı hastanede kurtarılamamıştı. Kaçan şüpheli, polis ekiplerinin Alaiye Caddesi'ndeki eve düzenlediği operasyonla yakalanmıştı.
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 23 Mart 2021 12:41
Yorumlar (0)

GERİDE DUA ORDUSU BIRAKTILAR BİR ZAMANLAR DİYARBEKİR BEYEFENDİLERİ

ATO’daki Ödül Töreninde Sabiha Karaosman Fark Yarattı

İZENERJİ’de Yetki Krizi: Toplu Sözleşme Görüşmeleri Masada Kaldı

Cengiz Kurtoğlu, ARKON’un Eğitim Projesi İçin Bursa’da Sahne Alacak

Tarım ve Orman Bakanı Ordu’ya geliyor

Girişimcilikte 15 Yıllık Başarı Hikayesi: İbrahim İpek ve İpekyolu Grup

Ahmet Büyükgümüş Diyarbakır’a Geliyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs Kararı: Kadıköy Meydanı'nda Kutlanacak

Ziraat Türkiye Kupası Finali İçin Yeni Stadyum Arayışı!

ROK’tan İki Gazeteciye Suç Duyurusu: “Evleri Basılsın, Dijital Cihazlarına El Konulsun”

CHP Lideri Özgür Özel'den Danıştay Ziyareti: "İmamoğlu'nun Diploması Gündeme Gelmedi"

Sevgi Demir Coşkun, iddiaları reddederken, “Polatlı halkı gerçeği biliyor” dedi

Cemal Peker’den Uluslararası Başarı

Türk Dünyası'nda dağılma tehlikesi: Uzmanlar endişeli

METROTÜRK TV’DEN MUHTEŞEM AÇILIŞ

Kocagöz’den 23 Nisan’da çocuklara en güzel hediye: Nutuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan’a özel coşku dolu program

“Bu Nasıl Kardeşlik, Bu Nasıl Türklük?”

SASAD’DAN GAZİANTEP’DE UNUTULMAZ SANAT GECESİ

OF ÇAYKARA DERNEĞİ 50. YILINDA GÖRKEMLİ BİR GECEYE İMZA ATTI

MSB'den Yunanistan'ın Deniz Planlamasına Eleştiri

6 gündür kayıp olan 7 yaşındaki Cumali Timi'nin cansız bedeni bulundu

34 Yıl Kesinleşmiş Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Konyaaltı İlçesinde Kovalamaca Sonucu Yakalandı

Dini İnaç ve Duyguların Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık Yapan 3 Şüpheli Tutuklandı

Tekirdağ’da Çocuklara Teorik ve Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi

“NARKOKAPAN-ANKARA” Operasyonu Kapsamında 525 Torbacı Gözaltına Alındı

17 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Operasyon Düzenlendi

10 İl Merkezli "Siber Suç ve Suçlulara" Yönelik Operasyon Düzenlendi

Sakiler'den muhteşem konser

Güçlü Türkiye Partisi’nden Büyük Hamle: Muharrem Gözkaya A Takımını Açıkladı!

DEM'Lİ BELEDİYELERDE "EKSİK MAAŞ " İNFİALI

Zafer Partisi'nden Adalet Bakanlığı Önünde "Ümit Özdağ’a Özgürlük" Çağrısı

Tarkan'ın Acı Günü: Annesi Neşe Tevetoğlu Hayatını Kaybetti

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül Tutuklandı

TİP'ten AYM Kararı Sonrası Açıklama: “Can Atalay’a Vekilliği İade Edilmeli, Derhal Serbest Bırakılmalıdır”

Armağan Çağlayan'dan Sırrı Süreyya Önder’e Yapılan Yorumlara Tepki: “Çatalca Müftüsü mü Olduk?”

İmamoğlu'ndan Bahçeli'ye Yanıt: "Açıklamalarını Önemli Buluyorum"

Kepez’in Nasreddin Hoca Kreşleri için ön kayıt dönemi başladı

FoodFest Antalya için hazırlıklar sürüyor
